L'arribada de la Flama del Canigó a Vic dona el tret de sortida a la festa major

La Flama va homenatjar al fotògraf manlleuenc Xavier Valls

La Flama del Canigó a Vic, aquest divendres
La Flama del Canigó a Vic, aquest divendres | Josep M. Costa
Redacció
26 de juny del 2017
Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, enguany l'arribada de la Flama del Canigó va donar el tret de sortida a la festa major de Vic. La tradicional flama va homenatjar el fotògraf i expresident d'honor de Tradicat, Xavier Valls, després de la seva mort el passat mes d'abril. Concretament, la postal commemorativa estava dedicada al fotògraf manlleuenc. Valls va ser un dels fundadors de l'entitat que vetlla per la recuperació i la conservació de les tradicions populars catalanes.

L'any 1968 va formar part de l’organització dels Focs de Sant Joan i en un dels congressos al Rosselló, va proposar la celebració a Manlleu del primer congrés al Principat que se celebrà el 1983. Aquest congrés va donar un fort impuls a la celebració de la Flama del Canigó augmentant així el nombre de pobles que es van anar adherint a aquesta festa.

La Flama del Canigó és una tradició que simbolitza la unió dels Països Catalans i la vitalitat de la cultura catalana. Com sempre, el punt de partida és el coll d'Ares, des d'on surten les diverses columnes que encendran les fogueres de Sant Joan a moltes poblacions catalanes.

Arxivat a