Reneix Comissió dels Procuradors de Sant Miquel dels Sants

L'Ajuntament de Vic homenatja Joan Lara i Antoni Cortés per la seva contribució al seguici de Sant Miquel

Durant l'acte de presentació de la nova comissió.
Durant l'acte de presentació de la nova comissió. | Carles Fiter
Redacció
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 8:53h
Fa una setmana es va presentar la nova Comissió de Procuradors de Sant Miquel de Vic. Tal com apuntava un dels seus impulsors, Roger Albert, l'entitat té com a objectiu vetllar perquè la festa del 5 de juliol "sigui el gran dia de la ciutat, on mostrem orgull de pertinença".

En aquest sentit, Albert va revelar que "un dels propòsits que ens hem marcat és aconseguir que la Festa sigui declarada Bé d'Interès Cultural, ja que fa 238 anys que se celebra ininterrompudament". A més, també va afegir que un dels principals objectius és crear un espai per explicar què és el segui durant tot l'any, "no només per festa major". La primera Comissió es va crear el 1779, però inicialment era religiosa i dedicada a Miquel Argemir: Procuradors del Beat (i després Sant) Miquel.

Homenatge a Joan Lara i Antoni Cortés

Durant l'acte de presentació també es va homenatjar Joan Lara i Antoni Cortés. L'alcaldessa Anna Erra els va agrair la seva tasca en relació al seguici de la Festa Major. Concretament, Lara va ser reconegut per haver compost la Dansa Vigatana de l'Espígol, un encàrrec directe del consistori l'any 1989; mentre que Cortés va rebre el reconeixement per la seva implicació directa en la recol·lecta de l'espígol. També es va anunciar la persona portadora del Penó de Sant Miquel dels Sants d'enguany: Miquelina Pratdesaba.
 

Susagna Roura i Anna Erra amb Joan Lara i Antoni Cortés Foto: Aj. de Vic

Arxivat a