La Diputació de Barcelona lliura un estudi esportiu innovador a Taradell

La investigació analitza l’impacte que generen en usuaris, veïnat i entitats del territori

per Redacció, 26 de juny de 2017 a les 17:03 |
Piscina del centre Espai d'Aigua i Salut de Taradell | EAS Taradell
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, ha lliurat a l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, l’estudi Anàlisi cost-benefici i informe qualitatiu de l’EAS, Espai d’Aigua i Salut de Taradell, una aproximació a l’avaluació d’instal·lacions esportives municipals amb piscina coberta. La investigació analitza les instal·lacions esportives, des del dia a dia del municipi, i l’impacte que generen en els usuaris. Es tracta d’un treball sense precedents, a nivell municipal, per a la presa de decisions sobre els recursos públics dedicats a l’esport.

Algunes de les principals dades que s'han extret de l’estudi indiquen que les activitats més practicades pels usuaris de l’equipament són la natació, amb un 56% de persones; la musculació, un 47% i les activitats dirigides, el 41%. El 15% de les persones enquestades no feien activitat esportiva abans de donar-s’hi d’alta, en canvi en l’actualitat un 63% practiquen natació; el 47% activitats dirigides i el 44% musculació. 


La finalitat de l’estudi és identificar en quina mesura la instal·lació ha generat beneficis socials que compensin els costos de construcció. D’aquesta manera, l’estudi remarca que els beneficis socials superen els costos socials i per cada euro de cost social es genera un benefici social d'1,08 euros. Alhora, es vol oferir una experiència pionera d’avaluació en l’àmbit esportiu municipal, ja que ofereix elements per al debat i els instruments dels quals disposen els gestors per mesurar l’impacte social de les instal·lacions esportives de titularitat municipal.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació