Arriba la festa major de Vic

Entre les novetats destaca l'aniversari dels gegants, la platgeta, unes visites dramatitzades a les Adoberies, o el concert de la Pegatina

Diada de Sant Miquel
Diada de Sant Miquel | Josep M. Costa
Redacció
23 de juny del 2017
La festa major de Vic arriba aquest divendres, 23 de juny, amb la Flama del Canigó i la revetlla de Sant Joan. Els més joves estrenen la festivitat amb el sopar i pregó jove, on precisament es proclamaran el pubill i l'hereva de la Ciutat dels Sants.

L'endemà mateix, hi ha la tradicional Crida. La sortida de les colles en rua cap a la crida és a partir de dos quarts de 7 de la tarda. El diumenge serà el dia més especial per la canalla, ja que hi haurà el seguici infantil.

Fins al 9 de juliol es podrà gaudir de centenars d'activitats. Entre les novetats, destaca La platgeta a la plaça Major (2 de juliol) amb zona d'aigua, hamaques i begudes, les visites dramatitzades a les Adoberies La pell del riu (1, 9 de juliol), o el concert de la Pegatina a la plaça Major (4 de juliol). No hi faltaran els actes tradicionals, com la Crida, la Xurriacada, les barraques, etc.

Aniversari dels geganters

Enguany, Vic torna a celebrar el 155è aniversari dels gegants de la ciutat. Tal com va explicar Osona.com el passat març, els gegants de Vic tenen trenta anys menys del que es pensava fins ara, per la troballa d'una factura que canviava la informació que es tenia fins llavors. Les figures vigatanes estaran acompanyades pels també caps de llúpia centenaris la Vella (155 anys), el Merma (185 anys) i el Nen (117).

L'acte de celebració serà el dia 4 de juliol a la plaça de la Catedral. Enguany també s'ha creat la comissió dels Procuradors de Sant Miquel del Sants, per potenciar el seguici que se celebra ininterrompudament des del 1779 (238 anys).
 

Consulta tota la programació

Arxivat a