Gairebé 900 fidels celebren el 50è pelegrinatge a Lourdes de França

La principal novetat d'enguany va ser la ballada de sardanes a la plaça del Santuari

Tots els pelegrins a Lourdes
Tots els pelegrins a Lourdes | David Aragüete/Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de Vic
Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat el 25 de juny a les 20:24h
Les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Vic i Solsona han viscut un dels pelegrinatges més especial, del 17 al 21 de juny. Enguany han celebrat el seu 50è Pelegrinatge a Lourdes. Entre tots dos bisbats eren gairebé 900 persones, un increment respecte a l'any anterior, degut segurament a aquesta efemèride que ha aportat tanta il·lusió.

Tal com informa l'organització, la valoració del pelegrinatge és molt bona, tot i la forta calor. Els pelegrins van lluir una gran senyera amb el logotip dels 50 anys que penjava de l'Accueil, el centre on s'allotgen les persones malaltes. I no només això, també anaven amb el fulard de color blau i amb la brusa de la 50a edició.

La principal novetat d'enguany va ser la ballada de sardanes a la plaça del Santuari amb la Cobla La Principal del Rosselló. "D'aquesta manera vam poder divulgar la nostra dansa a gent d'arreu del món", expliquen. No hi van faltar els altres actes de caire festiu i de celebració, com la processó de torxes (enguany amb el logotip de la 50a edició) o el cant del Virolai. Durant l'estada, també hi van passar l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i els bisbes de Vic i de Solsona.
 

Galeries dels darrers anys

Ballant la sardana Foto: David Aragüete / Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes
 

Ballant la sardana amb l'alcaldessa de Vic, Anna Erra. Foto: David Aragüete / Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes