La Flama del Canigó, a punt d'arribar a Osona

Enguany homenatjarà el fotògraf i expresident d'honor de Tradicat Xavier Valls

Arribada de la Flama del Canigó a Vic, l'any passat
Arribada de la Flama del Canigó a Vic, l'any passat | Josep M. Costa
Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:09h
Aquest divendres arriba la 51a Flama del Canigó que homenatjarà al fotògraf i expresident d'honor de Tradicat, Xavier Valls. La flama passarà per 38 pobles d'Osona, 8 del Lluçanès, 10 del moianès i 3 del Vallès Oriental. La majoria d'aquests pobles encenen les fogueres amb la Flama, que la reben de mans de portadors nord-catalans.

El dijous ja es va encendre la Flama, al Castellet de Perpinyà, amb llenya portada d'arreu del territori català. A la mitjanit es va repartir la Flama entre les persones assistents i s'inicià les diferents rutes per encendre les fogueres de Sant Joan arreu dels Països Catalans.

Una de les destinacions de la Flama del Canigó és el Parlament de la Generalitat de Catalunya. Des del 1980 que es va restablir el Parlament, la Flama hi arriba de mans d'Òmnium Cultural i la seva delegació funcional Tradicions i Costums. Carme Forcadell, presidenta del Parlament, rebrà el president de l'entitat Jordi Cuixart i altres persones representants de la Flama del Canigó i llegiran el missatge de la flama.