Osona rebrà 200 tones de fusta de la subhasta provinent dels boscos públics

La venda pública, que ha tingut lloc a Alp, s'han licitat 71.565 tones repartides entre 12 comarques

Redacció
22 de juny del 2017

Moment de la subhasta realitzada a Alp Foto: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació


Osona ha rebut 200 tones de fusta de les 71.565 que s'han subhastat a Alp, Cerdanya. La licitació és una de les principals mesures que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha impulsat per dinamitzar la gestió forestal. Els lots subhastats han anat destinats a 12 comarques i 64 municipis diferents. Els territoris amb més quantitat de fusta licitada han estat el Berguedà, amb 19.200 tones i la Cerdanya, 15.500.

El volum de fusta subhastada és el resultat de la gestió forestal sostenible en més de 3.000 hectàrees. Els treballs que es realitzaran són en gran part de millora, sobretot d’aclarides en boscos joves per millorar-ne la vitalitat, reduir-ne el risc d’incendis, i fer-los més resistents davant a possibles sequeres o plagues forestals.

L’objectiu és impulsar la bioeconomia, i el desenvolupament de les zones rurals. L’estratègia se centra, entre d’altres, en la gestió forestal sostenible, el foment de l’ús de la fusta en la construcció, l’aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola o l’impuls del sector surer de Catalunya.

La xifra de fusta subhastada es calcula que repercutirà en 916 llocs de treball. Prop de 213 persones treballaran directament al bosc i a la indústria fustanera, mentre que 703 se’n beneficiaran de manera indirecte.