Els equips Expertos Creaideas i NyerrosBot guanyen la World Robot Olympiad a Vic

El torneig, organitzat per la Universitat de Vic, fa que els vencedors es classifiquin per a la final estatal de Múrcia

L'equip NyerrosBot, guanyadors, durant la competició
L'equip NyerrosBot, guanyadors, durant la competició | Universitat de Vic
Redacció
20 de juny del 2017
L'equip Expertos Creaideas ha guanyat la quarta edició del torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO) en la categoria Regular Start, amb 80 punts i el NyerrosBot ho han fet en la categoria Regular Junior amb 120. La competició de robots, celebrada dilluns 19 de juny a la Universitat de Vic, classifica els vencedors en la Final Estatal de Múrcia i en cas d'aconseguir la victòria, passarien a disputar la Final Mundial a Costa Rica.

L’equip Expertos Creaideas, format per dos nens de 7 i 8 anys de Barcelona, han guanyat amb 80 punts en la categoria Regular Start, novetat d'aquest any per a estudiants de primària d'entre 7 i 12 anys.  La segona posició l'ha completat l'equip Oceà d'Aprentik de Tona i el "tercer calaix del podi" ha estat per RoboCracks de Torelló.

Els  NyerrosBot, format per un noi i dues noies de Les Planes d'Hostoles, s'han emportat la primera plaça en la categoria Regular Junior, joves de 13 i 15 anys, en una competició  molt disputada davant l'equip PescallunesBot de Sant Feliu de Pallerols. En tercer lloc ha estat per l'equip Arobot Magic de Platja d'Aro.

Els campions del torneig s'han classificat per a la Final Estatal, que tindrà lloc a Múrcia els propers 16 i 17 de setembre. Allà competiran amb diferents equips espanyols per la primera posició, i així aconseguir el bitllet cap a la Final Mundial que es disputarà a San José, capital de Costa Rica, del 10 al 12 de novembre, i els permetria lluitar pel títol WRO. 


La sostenibilitat com a prioritat

Mitjançant peces de Lego s'havia de construir un robot, pel qual cada partida durava dos minuts i els concursants no podien tocar l'autòmat mentre aquest estava en marxa. La temàtica per als més petits era el turisme sostenible i havien de construir un robot que assistís a preservar l’hàbitat d'alguns animals, ajudant espècies en perill d’extinció. La missió del robot era ajudar a retornar 3 jaguars i 3 tortugues en zones turístiques al seu hàbitat natural. Per als més grans la temàtica era construir un robot que permetés neutralitzar el carboni tot instal·lant panells d’energia solar i arbres per contrarestar les emissions dels processos industrials.

Durant l'entrega de premis, la degana de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, Laura Dempere, va felicitar als pares dels joves per "conrear la il·lusió per l'àmbit de la tecnologia". També va agrair les ganes de competir dels nens i Carles Soler, President de la Fundació EducaBOT, l'organitzador de la competició, va felicitar els joves i va realitzar el lliurement de guardons. 
Arxivat a