El jutjat de Vic també descarta que Joan Coma cometés un delicte de desobediència i prevaricació

El jutge arxiva definitivament la causa, que va venir de l'Audiència Nacional, on també es va descartar el delicte de proposició a la sedició | El regidor de la CUP agraeix el suport que ha rebut des de tots els àmbits, que han estat claus perquè deixessin de "fer el ridícul"

Joan Coma, a la sortida de l'Audiència Nacional el desembre passat
Joan Coma, a la sortida de l'Audiència Nacional el desembre passat | Isaac Meler
Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:15h
El jutjat d'Instrucció de Vic ha arxivat la causa contra el regidor de la CUP de Vic Joan Coma, acusat dels delictes de desobediència i prevaricació, quan va cridar a desobeir en el marc d'un plenari municipal que debatia una moció de suport a la declaració del 9-N.

La causa va passar primer per l'Audiència Nacional, on el jutge Ismael Moreno va descartar el delicte de proposició de sedició, pel qual també estava acusat. En la seva interlocutòria, el magistrat entenia que Coma mostrava una "tenaç voluntat de desobediència a la legislació estatal" però "no consta" que proposés als ciutadans que participessin "en un alçament públic i tumultuari per impedir l'aplicació de les lleis". Per això va decidir inhibir-se i traslladar el cas al jutjat d'instrucció de Vic per si els fets poguessin constituir delictes de desobediència i prevaricació.

Joan Coma s'ha declarat molt satisfet i ha agraït el suport que ha tingut durant tot aquest temps. "El suport que he rebut des de tots els àmbits ha estat clau perquè deixessin de fer el ridícul", ha declarat aquest matí a NacióDigital. "Hem de tirar endavant", ha afegit.