Vaga de fam a Vic per l'alliberament dels presos del Rif

Aquest dissabte una marxa va recórrer els carrers de la ciutat per reclamar millores socials al nord de la regió del Marroc

Kamal Baitaha, aquest dilluns a la plaça Major de Vic
Kamal Baitaha, aquest dilluns a la plaça Major de Vic | Adrià Costa
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:48h
Kamal Baitaha, de 37 anys, ha iniciat una vaga de fam simbòlica (de 3 dies) per exigir l'alliberament dels presos del Rif. Es tracta d'una regió del nord de Marroc tradicionalment aïllada i desafavorida. Per això, demanen des de fa molt temps al Govern del Marroc millores socials. Les protestes al carrer han acabat amb centenars de detinguts i forta repressió policial.

Nascut a Barcelona, Baitaha també reclama un canvi de les polítiques del govern marroquí a la regió d'on provenen les seves arrels. El jove va començar la vaga de fam aquest diumenge. En paraules seves a Osona.com "és l'única manera de pressionar: amb manifestacions i vagues de fam". "Demanem millores socials, econòmiques i culturals", explica el jove, remarcant que es tracten de "drets bàsics". "Poden empresonar els nostres companys, però no la nostra lluita ni el nostre esperit", sentencia.

Les manifestacions s'han estès a la resta del Marroc amb marxes en ciutats com Rabat, Casablanca, Marràqueix i la ciutat rifenya i veïna d'Alhoceima, Nador. Precisament, aquest dissabte també n'hi va haver una a Vic, on es van concentrar al voltant de 200 persones.
 

Manifestació a Vic en solidaritat amb els presos polítics del Rif Foto: Josep M. Costa

 

Més de 200 persones es van concentrar pels carrers de Vic Foto: Josep M. Costa

Arxivat a