Càrnies en Lluita demana als clients de Le Porc Gourmet que facin valer la Llei de Cooperatives

La plataforma denuncia les "deplorables condicions laborals que pateixen els treballadors"

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:14h
La plataforma Càrnies en Lluita ha enviat una carta als clients de l'escorxador Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, explicant les "deplorables condicions laborals que pateixen els treballadors", "en realitat «socis» de les falses cooperatives Taic i Clavial".

Concretament, els demanen que facin valer la Llei de Cooperatives aprovada recentment al Parlament de Catalunya: "tenen una responsabilitat social evident, perquè la qualitat dels productes que venen passa també per la dignitat en les condicions de treball de les persones que els han elaborat". "Confiem que faran els passos necessaris per tal de revertir les condicions actuals i que exigiran als seus subministradors el compliment de la llei", remarquen.

Alhora esperen que facin costat els treballadors en les seves reivindicacions i que "s'oposarien a una eventual repressió que es pogués derivar del fet de reclamar els seus drets". Finalment, a la carta recorden que hi ha més d'un centenar d'associacions, fundacions i entitats que han signat un manifest de suport als treballadors de les falses cooperatives, entre aquests el mateix Ajuntament de Santa Eugènia de Berga.