Torelló tanca el projecte «Recuperem les Fonts»

La iniciativa, portada a terme conjuntament amb l'Associació d'Estudis Torellonencs, ha servit per restaurar alguns brolladors del poble

La font de Campaneria recent restaurada
La font de Campaneria recent restaurada | Ajuntament de Torelló
Redacció
19 de juny del 2017
El projecte Recuperem les fonts de Torelló ha arribat al final del projecte després de la restauració de dos brolladors del municipi. La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament i l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET), amb la col·laboració de les escoles del poble, han treballat per la recuperació de l'entorn de les fonts de Campaneria i Puig-Roví.

El llarg del curs 2016-2017 s'han efectuat treballs de recuperació i restauració dels brolladors de la Campaneria i les de Puig-Roví -la de dalt, la de baix i la del safareig-. Les tasques que s'hi han portat a terme estan relacionades amb l'aigua, la flora i la fauna i els usos històrics i socials dels espais. A més també s'han habilitat papereres per fer més net i sostenible els ecosistemes naturals. 

Per una banda, a Puig-Roví s'hi han realitzat actuacions de restauració del safareig, activitat finançada també pel Consorci del Ter, s'han senyalitzat les fonts i s'han col·locat papereres. Per l'altra banda, a la Campaneria s'ha adequat i millorat l'accés, s'ha senyalitzat el brollador i s'ha restaurat la cubeta. 

A la iniciativa s'hi han implicat les escoles de Torelló, ja que es vol conscienciar als nens i nenes de la importància de les fonts i la naturalesa. Després de la rehabilitació d'aquestes dues fonts, els pròxims cursos seran altres  fontanes les que s'incorporaran al projecte per tal de recuperar els sortidors i  els respectius espais naturals. Alhora serviran perquè tornin a esdevenir llocs de lleure, entreteniment i esbarjo per a la població.




 
Arxivat a