Torelló tanca el projecte «Recuperem les Fonts»

La iniciativa, portada a terme conjuntament amb l'Associació d'Estudis Torellonencs, ha servit per restaurar alguns brolladors del poble

per Redacció, 19 de juny de 2017 a les 17:20 |
La font de Campaneria recent restaurada | Ajuntament de Torelló
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte Recuperem les fonts de Torelló ha arribat al final del projecte després de la restauració de dos brolladors del municipi. La iniciativa portada a terme per l'Ajuntament i l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET), amb la col·laboració de les escoles del poble, han treballat per la recuperació de l'entorn de les fonts de Campaneria i Puig-Roví.

El llarg del curs 2016-2017 s'han efectuat treballs de recuperació i restauració dels brolladors de la Campaneria i les de Puig-Roví -la de dalt, la de baix i la del safareig-. Les tasques que s'hi han portat a terme estan relacionades amb l'aigua, la flora i la fauna i els usos històrics i socials dels espais. A més també s'han habilitat papereres per fer més net i sostenible els ecosistemes naturals. 


Per una banda, a Puig-Roví s'hi han realitzat actuacions de restauració del safareig, activitat finançada també pel Consorci del Ter, s'han senyalitzat les fonts i s'han col·locat papereres. Per l'altra banda, a la Campaneria s'ha adequat i millorat l'accés, s'ha senyalitzat el brollador i s'ha restaurat la cubeta. 

A la iniciativa s'hi han implicat les escoles de Torelló, ja que es vol conscienciar als nens i nenes de la importància de les fonts i la naturalesa. Després de la rehabilitació d'aquestes dues fonts, els pròxims cursos seran altres  fontanes les que s'incorporaran al projecte per tal de recuperar els sortidors i  els respectius espais naturals. Alhora serviran perquè tornin a esdevenir llocs de lleure, entreteniment i esbarjo per a la població.

 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació