Prop de 900 fidels participaran al 50è Pelegrinatge a Lourdes de França

Les hospitalitats dels Vic i Solsona organitzen una ballada de sardanes i una arrossada

Pelegrins anant a Lourdes, l'any passat
Pelegrins anant a Lourdes, l'any passat | David Aragüete/Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de Vic
Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat el 19 de juny a les 9:59h
A partir d'aquest dissabte i fins al dimecres 21 de juny, gairebé 900 fidels de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes dels bisbats de Vic i de Solsona celebraran el 50è Pelegrinatge a Lourdes. Per celebrar l'efemèride s'han organitzat algunes novetats com una ballada de sardanes, coincidint amb el dia Universal de la Sardana i una arrossada el darrer dia d'estada.

Concretament, hi ha un total de 892 persones inscrites entre els dos bisbats, de les quals 695 son del bisbat de Vic i 197 del bisbat de Solsona. Tal com expliquen des de l'organització, suposa un increment de gent respecte anys anteriors. Creuen que el motiu principal és amb motiu la celebració de la 50a edició, de gent que ho prova per primera vegada i d'altres que no feia temps que no hi anaven, però no s'ho volien perdre.

De totes les persones, 436 són personal de servei o voluntaris repartits en els diferents serveis dels que es compon la peregrinació, 206 com a peregrins, i 250 persones que estaran ateses per tot el personal de servei, per mancança física, discapacitat, o malaltia. D'altra banda, com cada any els acompanya un equip sanitari format per 20 persones (10 metges, 9 persones diplomades en infermeria, i 1 auxiliar).
Tampoc hi faltaran els dos bisbes de Vic i Solsona, Romà Casanova i Xavier Novell.

D'Osona sortiran 9 autocars de bon matí des del recinte firal d'El Sucre i tornaran el proper dimecres a la tarda. Aquesta comarca és que representa la xifra més elevada de fidels, amb un total de 479 persones. A més, també hi haurà persones que es desplaçaran amb cotxe particular.

Novetats del pelegrinatge

Amb motiu de la celebració, les dues hospitalitats han preparat una ballada de sardanes a la plaça del santuari el diumenge 18 al migdia amb la Cobla La Principal del Rosselló, coincidint amb el dia universal de la sardana. La ballada constarà de sis sardanes. Així, tal com informen des de l'organització, és una "manera de divulgar la nostra dansa a gent d'arreu del món".

Finalment, el darrer dia, dimarts, serà el dia més festiu de tots. Hi haurà una arrossada per tot el pelegrinatge a la sala polivalent del mateix santuari, seguit del tradicional acte lúdic. Com cada any, hi haurà activitats com la processó de torxes, processó del santíssim, coneixença de Lourdes (passos de Bernadeta), o missa preparada pels joves.
 

Consulta tota la informació al web de l'Hospitalitat

Galeries dels darrers anys

49è pelegrinatge a Lourdes Foto: David Araguete/Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de Vic