Vic aprova la Mesa local de valoració de situacions d'emergència

La mesura actuarà per evitar l'exclusió social residencial de les famílies que es troben en situacions de pobresa

Redacció
17 de juny del 2017

La mesa local de valoració Foto: Aj. de Vic


L'Ajuntament de Vic ha constituït la Mesa local de valoració de situacions d'emergència per evitar l'exclusió social residencial de les famílies que es troben en situacions d'emergència econòmica i social. La mesa donarà allotjament a aquelles persones que acaben de perdre la seva llar o les que es troben en altres casos de risc. A més, també permetrà tenir un major control del parc d'habitatges, que ja es va aprovar el passat mes de març. 

L'Ajuntament ha explicat que si hi ha pisos lliures que compleixen els requisits que estableix el reglament de la Mesa, aprovats al ple de fa dos mesos, es concedirà un habitatge a qui ho sol·liciti mitjançant un expedient a l’Ajuntament i s’haurà de pagar un lloguer.

Titi Roca, regidor d'Habitatge ha manifestat que perdre l'habitatge comporta un impacte negatiu en el nucli de convivència i l'allunyament de l'entorn social. Per això els diferents departaments municipals  i la Generalitat de Catalunya s'han ajuntat per poder tractar les situacions més vulnerables i fer costat als individus sense domicili perquè accedeixin a les residències que disposa la ciutat. 

Sílvia Grau, representant de l'Agència d'Habitatge de Catalunya (AHC), ha comentat que tot i no ser una vila amb més de 50.000 o 100.000 habitants, s’ha atorgat la mesa d’emergència a Vic "per la bona feina feta i la col·laboració per disposar d’aquest òrgan".
Arxivat a