Cinc metges d'Osona, premiats per la millor comunicació en simulacres de reanimació

Sara Sànchez, Ramon Rosell, Bea Barragan, Joan Carrera i Joan Cartanyà són els guardonats

per Redacció, 18 de juny de 2017 a les 08:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Cinc metges instructors de suport vital bàsic (SVB) i de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) del Servei d'Atenció Primària d'Osona han guanyat el Premi a la Millor Comunicació pel treball Simulacres de reanimació cardiopulmonar com a eina formativa en equips d’atenció primària. 


Sara Sànchez, de l'EAP Manlleu; Ramon Rosell, de l'EAP Vic Nord; Bea Barragan, de l'EAP Santa Eugènia de Berga; Joan Carrera, de la Unitat d'Atenció Continuada i d'Urgències de Base Territorial (ACUT), i Joan Cartanyà, de l'EAP Vic Nord han estat els guardonats pel Consell Català de Ressuscitació.

Els autors van suggerir el 2015 que la formació anual del personal de l’Institut Català de la Salut a Osona per atendre una aturada cardiorespiratòria es fes en format de simulacre, i que fos la mateixa per a tots els equips d’atenció primària. Es van realitzar 123 simulacres i s'hi van involucrar prop de 274 persones.


Els resultats han estat ben valorats per les persones implicades, ja que el 100% de les 202 persones enquestades van considerar que és una activitat útil. Un 99% pensa que els simulacres són una bona manera de repassar anualment el protocol propi de la reanimació cardiopulmonar (RCP) i un 98% de les persones enquestades creuen que després del simulacre tenen més seguretat a l’hora de fer una RCP real. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació