Els veïns de Vista Alegre reclamen una alternativa a les obres del pont de Can Molas de Manlleu

El president de l'associació veïnal veu una inversió en la passera, per continuar el carril bici que s'ha proposat recentment entre Vic i Manlleu

Els veïns de Vista Alegre reclamen una passera per a vehicles durant les obres del pont de Can Molas.
Els veïns de Vista Alegre reclamen una passera per a vehicles durant les obres del pont de Can Molas. | Adrià Costa
Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat el 22 de maig del 2018 a les 8:23h
"Vista Alegre, un barri oblidat", aquest el cartell que presideix l'entrada d'aquest barri de Manlleu. En declaracions a Osona.com, el president de l'Associació de Veïns de Vistalegre, Jaume Caralt, explica que la pancarta respon al "cúmul" d'aspectes que han sorgit a causa de les obres de remodelació del pont de Can Molas. "Ens deixaran tirats", diu el president, remarcant que no tindran cap mena de contacte amb qualsevol servei i equipament de la ciutat". "El projecte no contempla cap solució ni alternativa", apunta.

La proposta del veïnat és la passera. Caralt remarca que, amb la recent notícia de la creació d'un carril bici entre Vic i Manlleu, es podria aprofitar aquesta passera per fer entrar els ciclistes a la ciutat. "No serà una obra a fons perdut, sinó una inversió", apunta. Pel president, les obres del pont són la gota que fa vessar el got. Reivindiquen altres aspectes com la remodelació de les voreres, un clavegueram en condicions o l'entrada del gas natural. "No tenim res, ens deixen sense serveis i no ens condonen cap impost". "És inconcebible", sentencia.

L'Ajuntament de Manlleu es manté ferm en la decisió de no fer cap passera i remarca, com ja va fer en el seu moment l'alcalde Àlex Garrido, que el pont queda restringit als vehicles, però estarà obert als vianants, bicicletes i motocicletes. Reiteren, doncs, que els veïns no quedaran aïllats de Manlleu. Entre les mesures que preveu aplicar el consistori és adaptar un estacionament a prop del pont, la posada en marxa d'un servei d'autobús interurbà, o l'aparcament gratuït a la plaça Fra Bernadí.

Garrido, en declaracions aquest diari, ha apuntat que, a més, amb la construcció del nou pont es facilitarà "la demanda històrica" dels veïns per la instal·lació del gas. D'aquesta manera, Ajuntament i ciutadans podran "fer més pressió a la companyia" per fer arribar el gas.

A principis d'aquest mes de març, ja van aparèixer unes pintades al pont de Can Molas reclamant una alternativa per entrar al nucli urbà.
 

Les pintades al pont de Can Molas que reclamen una passera alternativa durant les obres Foto: Adrià Costa

Arxivat a