La processó de Corpus recorrerà aquest diumenge el nucli històric de Vic

La festa religiosa d’origen medieval se celebra aquest diumenge a la tarda | L'acte acaba amb el tradicional ball de l'àliga

Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat el 17 de juny a les 12:49h

Processó de Corpus a Vic Foto: Adrià Costa


La festa de Corpus se celebra a Vic durant aquest cap de setmana, 17 i 18 de juny. L'acte principal del programa és la processó del diumenge, que com cada any reccorre els carrers del nucli antic amb sortida des de la Catedral de Vic. L'acte presidit pel bisbe de Vic, Romà Casanova, serà després de la missa de les cinc a la mateixa catedral, a partir de quarts de set de la tarda.

El recorregut és el mateix que els altres anys: interior de la Catedral, plaça de la Catedral, plaça del Bisbe Oliba, carrer del Cloquer, Baixada de l’Eraime, plaça de la Pietat, carrer del Pare Xifré, carrer de Cardona, plaça del Paradís, plaça del canonge Collell, carrer d’en Canyelles, plaça de Sant Felip, carrer de l’Escola, plaça del bisbe Oliba, plaça de la Catedral i interior de la Catedral.

A la tornada de la processó s'escenificarà el tradicional ball de l'àliga. La festa de Corpus té un origen medieval, i a Catalunya havia tingut una expressió popular molt accentuada que encara avui es conserva en alguns pobles com Arbúcies, La Garriga o Sitges. Les processons de Corpus eren no solament una expressió de fe i devoció, sinó també una festa social arrelada en la vida del pobles i ciutats, vinculada a les flors i l'arribada de l'estiu.
 

Galeries de fotos de la Processó de Corpus a Vic

Processó de Corpus a Vic, l'any passat Foto: Adrià Costa

Arxivat a