L'ou com balla, protagonista el dia del Corpus a Sant Julià de Vilatorta

La tradició serà un acte insòlit, ja que només es té constància que s'hagi realitzat en una ocasió

Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:43h
L'ou ballant sobre l'aigua
L'ou ballant sobre l'aigua | Pep Haro
Sant Julià de Vilatorta incorporarà la tradició de l'Ou com balla per la diada del Corpus aquest diumenge 18 de juny. L'acte serà insòlit, ja que a Sant Julià només es té constància d’haver-se fet en una ocasió per part d’un particular, a finals dels anys 60. A més d'això, hi haurà una exposició sobre el Corpus, la festa de l'església Catòlica que se celebra per honorar l'eucaristia.

El col·lectiu Terra de Tupinots ha estat l'impulsor de la iniciativa. Així doncs, s'instal·larà un brollador a la plaça Major i serà guarnit amb flors al seu entorn. Aquesta pràctica no és típica del poble ni tampoc de la comarca, però sí que és tradicional en localitats com Igualada, Sitges, Solsona, Tarragona i Barcelona. 

L'exposició disposarà de 12 plafons que explicaran els inicis, l'evolució i la participació de la festa catòlica, també les processons, els entremesos, les bullícies, la Patum, les catifes i enramades, l'ou com balla i els fets de Corpus de Sang. Tot això es podrà veure al voltant de la plaça Major del poble. 
 

Foto: pep haro