El vigatà Josep Colomer, soci de Sandro Rossell, en llibertat després de prestar declaració

El soci de l'expresident del Barça hauria participat en la trama de societats instrumentals actuant com a testaferro

Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:17h
El vigatà Josep Colomer ha estat detingut aquest dimecres i portat a l'Audiència Nacional per prestar declaració per seva suposada relació amb la trama de societats instrumentals que manté amb l'expresident del FC Barcelona, Sandro Rossell. Colomer ha estat arrestat a l'aeroport de Barajas quan arribava de Dakar, on des de fa més d'una dècada hi té l'empresa Teranga.

La interlocutòria de la jutgessa, titular del Jutjat Central d'instrucció número 3, assenyala que la investigació ha permès identificar l'expresident blaugrana, la seva dona, Marta Pineda; Joan Besolí, Ricardo Texeira, Shane Ohannessian, Pedro Andrés Ramos i el mateix Colomer "formaven part d'una organització d'àmbit transnacional, que es va dedicar a blanquejar diners procedents de comissions il·lícites, derivada de la venda per part de Ricardo Texeira, -en representació de la Federació Brasilera de Futbol- dels drets de la selecció del seu país, a una mercantil àrab amb seu a les Illes Caiman, de la qual la denominació social és Sports Events, a través d'un entramat de societats i comptes principalment al Principal d'Andorra".

Segons la jutgessa, Josep Colomer va ser receptor d'un compte d'Andorra de 350.000 euros procedents d'Uptrend, societat que no tenia activitat econòmica ni comercial aparent o coneguda que pugui justificar aquest ingrés. Així mateix, apareixeria relacionat amb l'empresa Teranga Investment, on hi va rebre cinc transferències entre agost del 2013 i agost del 2014, procedents de Bonus Port Marketing, per un import total de 369.249 euros.

Després de prestar declaració, ha estat posat en llibertat. La magistrada, però, ha establert una sèrie de mesures cautelars, com que Colomer es presenti un dia al mes davant del jutjat o tantes vegades com sigui requerit i que estigui localitzable en un número de telèfon i domicili. Per la jutgessa Lamela, hi ha risc de fuga, ja que Colomer treballa des de fa 12 anys a l'acadèmia Aspire de Qatar, tot i que la magistrada considera que té una menor participació en els fets investigats i per tant no veu risc que pugui reincidir.

Colomer va ser director del futbol base del FC Barcelona entre el 2003 i el 2005, mentre Rossell estava al club com a vicepresident esportiu. Després del seu acomiadament, va emprendre negocis relacionats amb el món del futbol. Actualment està al capdavant de l'acadèmia Aspire Futbol Dreams de detecció de joves talents a Qatar, on també participa Rosell.