L'Atlàntida de Vic incorpora l'art contemporani en la imatge de les properes temporades

Montse Catllà, directora de la Fundació, remarca que es vol "promoure i difondre la creació artística contemporània"

Montse Catllà, Toni Garcia i Marià Dinarès, durant la presentació d'aquest dimecres.
Montse Catllà, Toni Garcia i Marià Dinarès, durant la presentació d'aquest dimecres. | Osona.com
Roger Saladrigues
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:29h
El teatre L'Atlàntida de Vic ha presentat la imatge de la vuitena temporada, mitjançant un projecte que incorporarà obres plàstiques de diferents autors en les imatges de les tres temporades vinents. Es tracta d'una col·laboració amb H. Associació per a les Arts contemporànies. La iniciativa constarà de dos artistes per any, un per semestre, que presidiran la imatge del llibret d'espectacles de l'Atlàntida durant cinc mesos.

Tal com explicava Montse Catllà, directora general de la Fundació L'Atlàntida, a la roda de premsa d'aquest dimecres, la finalitat és "promoure i difondre la creació artística contemporània". Segons Catllà l'eix central del projecte és "aprofundir en les interrelacions amb altres institucions culturals. La motivació és potenciar les arts plàstiques a Vic", apunta. 

La directora va presidir l'acte al vestíbul de l'edifici, acompanyada de Marià Dinarès, president de l'Associació per a les Arts Contemporànies i l'artista plàstic Toni Garcia. Precisament, el seu quadre, basat en el teatre i en la idea "que qualsevol racó pot ser un escenari", encapçala la vuitena temporada, que iniciarà aquest setembre.

Exposició i projecció

"Ens ha agradat la frescor del projecte per promoure les arts contemporànies. Volem donar una empenta als artistes i a les seves obres", ha destacat el president de l'Associació de les arts contemporànies. 

A més, a l'edifici de l'Atlàntida també s'hi podran observar altres quadres produïts pel mateix pintor, cosa que suposaran una gran oportunitat de projecció.  Segons Marià Dinarès, els artífexs són de la comarca d'Osona perquè "interessa donar una empenta a artistes que no tenen gaire difusió".

Artistes com Núria Hache, Aina Roca, Jordi Lafon, Toni Ferron i el mateix Toni Garcia participaran al llarg del projecte. Aquests comprenen una franja d'edat dels 30 fins als 50 anys i exposaran "una estètica molt variada", segons les paraules de Dinarès. 

Catllà ha remarcat que més enllà de presidir el llibret dels espectacles de l'Atlàntida, també s'editaran fulletons, "com un material per preservar". Concretament, s'editaran 30.000 llibrets, a més de cartells i pancartes.
Arxivat a