Una quinzena d'equips, a punt per la «World Robot Olympiad» a la UVic

La competició és classificable per al torneig estatal que es farà al setembre a Múrcia i per la final mundial que tindrà lloc a Costa Rica al novembre | El repte proposat per a la competició d'aquest any s'inspira en la sostenibilitat

per Redacció , 13 de juny de 2017 a les 17:59 |
El torneig de l'any passat | UVic
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dins el Programa de Robòtica Educativa, la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) organitza la quarta edició del torneig classificatori de la World Robot Olympiad. El torneig se celebrarà aquest dissabte 17 de juny al Campus de la Torre dels Frares de la UVic i hi participaran 16 equips formats per un màxim de tres participants d'edats compreses entre els 7 i els 15 anys.

Una nova categoria per als més petits


A diferència dels altres anys en què els joves d'entre 7 i 15 anys competien tots en una sola categoria, aquest any s'introdueix una novetat amb la integració d'una segona categoria, l'Regular Start, especialment pensada per als més petits, d'entre 7 i 12 anys, estudiants de Primària, que estarà formada per sis equips. Els més grans, d'entre 13 i 15 anys, competiran a la categoria Regular Junior pensada per a estudiants de Secundària i que estarà formada per 10 equips.

La World Robot Olympiad (WRO) és una competició originària del continent asiàtic que va arribar a la UVic-UCC per primer cop l'any 2014 a través de la Fundació EducaBOT, entitat responsable de l'organització dels tornejos de la WRO a l'Estat espanyol. El torneig de Vic s'emmarca, doncs, en el conjunt de 20 tornejos classificatoris que l'esmentada fundació gestionarà enguany a tot l'Estat i que donaran accés a la Final Estatal que tindrà lloc a Múrcia els propers 16 i 17 de setembre i a la Final Mundial que es disputarà a San José (Costa Rica) del 10 al 12 de novembre i que per primera vegada trepitjarà el continent americà.


Com sempre en aquest tipus de competicions els participants han de resoldre un repte, que aquest any s'inspira en la sostenibilitat. Una de les peculiaritats de la competició és que el robot s'ha de construir de zero i íntegrament en les dues hores i mitja prèvies a l'inici del torneig. Tots els materials emprats han de ser de la marca LEGO i el camp de joc on es mou el robot té unes dimensions de 2,37m x 1,15m. Cada partida dura 2 minuts i els participants no poden tocar el robot mentre la partida està en marxa.

El Programa de Robòtica Educativa de la UVic-UCC organitza aquestes competicions de robòtica per tal de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques i desenvolupar habilitats en l'àmbit tecnològic. També busca fomentar un itinerari formatiu integral en l'àmbit de la robòtica, des de l'educació primària i secundària fins al graduat i doctorat universitaris.

 

Participació