Pere Rullan i Laura Orgué s'emporten el liderat de la Vertical de l'Olla de Núria

El sol i la calor esdevenen uns dels protagonistes de le cursa de set quilòmetres i 1.580 metres

Laura Orgué, la guanyadora de la Vertical de l'Olla de Núria
Laura Orgué, la guanyadora de la Vertical de l'Olla de Núria | Josep M. Montaner
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:25h
Pere Rullan, del Centre Excursionista Pontsicà, i Laura Orgué, fitxada per Salomon, han estat els més ràpids, aquest dissabte, a la Vertical de l'Olla de Núria, la primera prova que enceta el cicle de competicions que durant tot aquest cap de setmana ompliran aquest emblemàtic entorn del Ripollès. Rullan ha estat el primer en creuar la línia de meta amb 1:09:08, en un dia marcat per la forta calor i el sol, que ha obligat els esportistes a mantenir especial atenció en la hidratació. Per la seva part, Orgué ha completat la cursa amb 1:21:46, amb una distància considerable de les seves principals competidores. 
 

Pere Rullan, el guanyador de la Vertical de l'Olla de Núria Foto: Josep Maria Montaner


El podi masculí, d'entre els 47 participants, s'ha completat amb el membre de l'Associació Mountain Runners del Berguedà Joan Freixa, que ha finalitzat la cursa amb 1:13:10. I molt seguit, Agustí Roc, que ha arribat 32 segons després. En dones, Fàtima de Diego, de La Sportiva Júnior Team, la marca patrocinadora de la cursa, ha aconseguit el segon lloc amb 1:33:42, mentre que el tercer lloc al podi ha estat per a Alba Segura, de l'Associació Esportiva Matxacuca, que ha parat el cronòmetre amb 1:38:08. 

Aquesta cursa ha seguit un recorregut de sis quilòmetres i un desnivell de 1.580 metres, amb sortida a la central de Daió, i finalitzant al punt més alt, el cim de Torreneules Gran (2.739 metres).