Arriben el centenar de tancs destinats a la base militar de Sant Climent Sescebes

Els camions carregats amb els vehicles de l'exèrcit espanyol han circulat per l'Eix Transversal en direcció a Girona i han causat sorpresa a molts conductors

Un dels camions transporant les tanquetes
Un dels camions transporant les tanquetes | Toni Carrasco
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat el 10 de juny a les 11:46h
El centenar de tancs que havien d'arribar a la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) ja són aquí. Els conductors de l'Eix Transversal (C-25) han vist aquest divendres amb sorpresa com vuit camions els transportaven i anaven en direcció Girona, i han captat el moment amb algun vídeo, com el que ha tingut accés NacióDigital del pas per Santa Maria d'Oló (Bages). Segurament alguns dels vehicles militars vinguin de la base militar de Saragossa. De fet, els transportaven empreses privades de Madrid i Saragossa.

L'arribada dels tancs a Catalunya forma part de la reorganització de l'exèrcit de terra espanyol que es va fer efectiva l'1 de gener. Per raons oficialment operatives i d'eficiència, entre altres canvis, el Regiment de Caçadors de Muntanya Arapiles 62, amb base a Sant Climent Sescebes i el Bruc, s'integrava a la Brigada Orgànica Polivalent Aragó I.

Una reorganització complexa d'entendre per al personal civil que comporta, per exemple, que arribin un centenar de tancs a la caserna empordanesa. Un trasllat que, segons ha admès el govern espanyol en resposta a la diputada del PDECat Míriam Nogueras, costarà uns 125.000 euros a l'erari públic.
 
 

Un dels camions transportant els tancs a l'Eix Transversal. Foto.: Toni Carrasco