Una jornada tècnica a Montesquiu debat sobre la natura com a motor de l'economia local

Institucions, responsables de parcs naturals i tècnics debaten sobre la dinamització dels productes vinculats a l'entorn natural

Jornada tècnica sobre natura i desenvolupament econòmic.
Jornada tècnica sobre natura i desenvolupament econòmic. | Josep M. Montaner
Redacció
09 de juny del 2017
Una jornada tècnica de la Diputació de Barcelona, l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, l'Àrea de Cultura, l'Àrea de Desenvolupament Local i Serveis de Formació, va debatre, la setmana passada a Montesquiu, sobre la funció els parcs naturals i de la natura en general com a motor de l'economia local. Va ser al Centre de Recursos del castell, amb diversos representants polítics, treballadors dels parcs i persones vinculades a la natura.

De fet, l'entorn rural proveeix diversos pobles i ciutats de béns, serveis i productes que permeten el consum de proximitat, qualitat i sostenible. A més, tots aquests productes amb vinculació són alguns dels més ben valorats per la mateixa ciutadania. Per això, van destacar, és important que els municipis puguin establir estratègies de dinamització dels productes vinculats al seu entorn, amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament econòmic més sostenible i un major arrelament de la població. En aquesta jornada, doncs, es van debatre i es va aprofundir en aquests aspectes, buscant noves fórmules per convertir, la natura, en el motor de l'economia sostenible dels entorns rurals. 
 

Jornada tècnica sobre natura i desenvolupament econòmic. Foto: Josep M. Montaner