La muralla de Vic, fil conductor de la segona edició del «so de les cases»

La proposta musical acollirà més espais que l'any passat i està preparat per encabir unes 9.000 persones

Durant la roda de premsa, amb Dòniga, Palmero, Roura i Bover
Durant la roda de premsa, amb Dòniga, Palmero, Roura i Bover | Carles Fiter
07 de juny del 2017
Actualitzat a les 8:51h
Vic torna a obrir les portes del seu patrimoni a la música amb la segona edició del "so de les cases". Una quinzena d'espais de propietat privada acolliran una quinzena de concerts. La majoria d'aquestes cases són a prop de la muralla i per aquest motiu s'ha decidit que aquesta localització sigui el fil conductor d'aquesta segona edició.

En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, explicava durant la roda de premsa, que enguany es gaudirà la muralla "des de dins", ja que moltes d'aquestes, com la casa Morrella, casa Bojons o casa Tortadès, estan ben bé al límit de l'antiga ciutat. D'aquesta manera, "la música ajuda a entendre l'espai patrimonial de la ciutat", sentenciava Palmero.

Enguany, la proposta musical ha estat encapaçalada per 4 regidories: Cultura, Urbanisme, Comerç i Fires i Mercats. Susagna Roura, regidora de Cultura, apuntava que "les quatre regidories implicades hem treballat de forma transversal i hem unit forces perquè l'esdeveniment torni a ser un gran èxit", com l'any passat. El projecte tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de juny.

Roura explicava que la segona edició del so de les cases s'ha canviat de data (l'any passat es va fer pel setembre) perquè els va millor als alumnes de l'Escola de Música de Vic (Emvic). "Hem d'anar veient quina és la millor època", sentenciava Roura. En aquest mateix sentit, el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, remarcava que "Vic té un actiu musical innegable, reforçat pel gran nivell i la preparació dels alumnes de l'Escola de Música de Vic, la més gran de Catalunya i que torna a col·laborar en aquesta segona edició". A més dels alumnes, el programa inclou noms com Pep Poblet, Paula Valls, Guillem Ramisa o l'Orquestra de Cambra de Vic, entre d'altres.

Novetats: tiquets i piano

Enguany com a novetat, abans de l'inici dels concerts es repartiran tiquets pels assistents a fi d'agilitzar les cues i evitar que se sobrepassi l'aforament, especialment en aquells espais de dimensions més reduïdes. L'any passat va ser tot un èxit i algunes persones ja es van haver de quedar a fora. Es preveu que la segona edició podrà encabir unes 9.000 persones.

D'altra banda, tal com avançava Carme Bover, la plaça Major també serà un escenari, ja que durant tot el cap de setmana tindrà un piano, on alumnes de l'EMVic aniran tocant. En aquest sentit Bover, remarcava que la proposta "és l'encaix perfecte de patrimoni artístic i cultural". "Pot arribar a tenir una projecció com el Temps de flors de Girona", apuntava la regidora de Comerç. Tot i així, de moment, amb les 9.000 persones que es preveu acollir, no hi pot haver tanta projecció.

Generositat dels propietaris

Tots els quatre regidors van coincidir en agrair la generositat i la col·laboració dels propietaris dels espais per obrir les portes de casa seva. Per l'Ajuntament, fer accessibles aquests espais no té cap despesa, excepte en dues cases que han demanat lloguer i manteniment (seguretat, vigilància...), com són casa Parrella o casa Ricart.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a