La patronal càrnia també insta a denunciar les empreses que no compleixin la llei de cooperatives

La FECIC també deixa clar que el model de subcontractació de cooperatives de treball "respecta plenament la legislació vigent"

Redacció
02 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:42h
La Federació Catalana d'Indústries de la Carn (FECIC) va anunciar aquest dijous a través d'un comunicat que és partidària que els sindicats denunciïn davant d'Inspecció de Treball els incompliments que "suposadament" fan algunes empreses en relació a la llei catalana de cooperatives i, si s'escau, "es sancionin de manera exemplar". La FECIC ho va dir el mateix dia que CCOO va presentar una denuncia contra 15 empreses del sector carni per utilitzar "falses cooperatives", i que acusava la patronal de no tenir "cap disposició" a aplicar la llei.

Cinc companyies reben el Certitifat de Bones Pràctiques Sectorials

D'altra banda, la patronal ha informat que cinc companyies del sector carni català han rebut el Certificat de Bones Pràctiques Sectorials que, segons ells, verifica la correcta gestió en la subcontractació de les cooperatives de treball associat. La FECIC recorda que aquest model de subcontractació "respecta plenament la legislació vigent" malgrat que "en els últims mesos està sent molt qüestionat per alguns sindicats".

En concret, les cinc companyies del sector carni de Catalunya que han obtingut el Certificat de Bones Pràctiques Sectorials són dues plantes de Noel Alimentària, Frigorífics Costa Brava, Patel i Corporació Alimentària Guissona (Bon Àrea). Contràriament, d'aquestes cinc companyies, quatre han estat denunciades per CCOO.

La patronal ha explicat que l'adhesió per part de les empreses a aquest Codi de Bones Pràctiques és voluntària i es fa per mitjà d'un conveni de col·laboració que comporta la realització d'una auditoria de control de periodicitat anual. Segons la FECIC, aquesta auditoria verifica el correcte compliment de la Llei de Cooperatives per part de la subcontractada; la correcta gestió en la direcció i organització del treball per l'empresa i la cooperativa; i la verificació de l'ús dels elements patrimonials. La patronal assegura que "cada cop més empreses càrnies s'estan sumant a aquesta iniciativa".