El PSC de Vic demana a Benjamí Dòniga que deixi l'acta de regidor

El partit explica que ha intentat reconduir la situació després que el regidor no seguís les directrius de la formació | Carme Tena, en declaracions a Osona.com, apunta que "no ens pot representar algú que ni milita ni vol seguir la línia del PSC"

Dòniga, al ple de Vic
Dòniga, al ple de Vic | Josep M. Montaner
Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:22h
El PSC de Vic ha demanat a Benjamí Dòniga que deixi l'acta de regidor a l'Ajuntament de Vic. Tal com informen a través d'un comunicat, el regidor "no està seguint les directrius del partit i, des de fa dos mesos, voluntàriament ha dimitit dels seus càrrecs orgànics del partit".

Carme Tena, primera secretària del PSC Vic, en declaracions a Osona.com, explica que Dòniga s'autoexclòs de l'executiva comarcal i local del partit. El regidor es va donar de baixa fa uns mesos, i segons Tena, es va intentar reconduir la situació. En no aconseguir-ho "ens veiem amb l'obligació de demanar-li l'acta", apunta la socialista, remarcant que "no ens pot representar algú que ni milita ni vol seguir la línia del PSC".

Per això, la comissió executiva del PSC de Vic li ha demanat oficialment que deixi l'acta, d'acord amb el compromís que tots els regidors socialistes tenen signat i que ell va signar voluntàriament el 9 de juny del 2015. Si no ho fa, passarà a ser regidor no adscrit a l'Ajuntament de Vic.

El compromís deia així:
"Sóc plenament conscient que ocupo un càrrec públic en nom i representació de la candidatura PSC-CP i si en algun moment considero que la meva posició política personal no s’ajusta a la del partit que represento i això em portés a no compartir les decisions del grup municipal, em comprometo a renunciar a la meva acta de càrrec públic".

Per la seva banda, Dòniga ha mostrat sorpresa en aquest diari i, de moment, encara no té pensat si tornarà l'acta o no.

 
Arxivat a