Una quinzena d'explotacions d'Osona participen a la segona edició de Benviguts a Pagès

La pagesia d'arreu de Catalunya obre les portes del 3 al 5 de juny perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats al territori

Redacció
31 de maig del 2017

Granja Cal Rei de Santa Eugènia de Berga, en la primera edició Foto: Benvinguts a Pagès


Arriba la segona edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Així doncs, gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d'arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

En el cas d'Osona hi haurà quinze explotacions que obriran les seves portes. Concretament són Formatgeria Mas el Garet (Tona), Sambucus (Sant Pere), Mas Lloriana (L'Esquirol), Pollastres ecològics La Riera (Sentfores-Vic), Formatges d'Espinelves, Centre de Manipulació de la Castanya (Viladrau), Granja Comas (Santa Eugènia de Berga), La Rocassa (Muntanyola), Les Basses (Manlleu), Mas el Pujol (Calldetenes), Mas Terricabras (Oristà), el Soler de N'Hug (Prats de Lluçanès), Mas Garet (Lluçà), Betara (Sant Boi), Formatges de Lluçà i Finca Escrigas (Santa Maria de Merlès).

No cal reservar amb antelació l'horari d'arribada per fer les visites, tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos. La majoria d'explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

Una experiència que va més enllà

Benvinguts a Pagès és una experiència que va més enllà de les explotacions, ja que també hi participen allotjaments i restaurants amb preus especials per la jornada. En el cas d'Osona, hi participen una desena de restauradors i cinc allotjaments. D'altra banda, coincidint amb la Setmana Bio, hi ha activitats complementàries en diferents espais.

Benvinguts a Pagès ha estat reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, un guardó que reconeix l'aportació d'aquesta iniciativa en la promoció turística de Catalunya. Es tracta d'uns guardons creats pel CETT, campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.
 

Consulta tota la informació al web

Consulta tota la informació d'Osona

Cartell de l'esdeveniment