Caminada a Torelló per mostrar les problemàtiques de l'aigua

Un centenar de persones van participar a l'activitat organitzada pel Centre Excursionista de Torelló i per la Plataforma Volem l'Aigua Clara, Neta i Nostra

per Redacció, 31 de maig de 2017 a les 13:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Durant la caminada Foto: GDT


Més d'un centenar de persones van participar a la caminada temàtica "Torelló, un poble d'aigua" organitzada pel Centre Excursionista de Torelló i per la Plataforma Volem l'Aigua Clara, Neta i Nostra. Tal com explica l'organització, el recorregut tenia diferents parades d'interès on poder reconèixer els termes mediambientals i de gestió de l'aigua a Torelló. L'objectiu era explicar la importància que tenen aquests aspectes per garantir l'accés a l'aigua com a dret humà bàsic.


Les diferents parades van ser, per ordre: La canalització del tram final del riu Ges i la qualitat ecològica d'aquest; el dipòsit d'aigua municipal del Pla de l'Aire; el Puig de les Tres Creus des d'on es va poder reconèixer les diferents conques hidrogràfiques del municipi; la font del Raig per parlar de la contaminació per purins; els pous de captació de la zona esportiva per parlar de la contaminació per percloroetilè; la captació d'aigua del pou de Can Bassas a l'aiguabarreig del Ter i el Ges; i finalment, la potabilitzadora del Ter.

L'organització està molt satisfeta per la bona acollida de l'activitat i per l'oportunitat d'ensenyar la importància de l'aigua a l'entorn.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació