Èxit de la primera edició de ManlleuActua

S'organitzen diferents activitats per promoure el teatre infantil i juvenil

per Redacció , 30 de maig de 2017 a les 13:44 |
El gegant titella de Cia Efímer | Jaume Singla
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte va néixer el ManlleuActua. La nova proposta vol promoure el teatre infantil i juvenil, i sembla que va aconseguir-ho. Nens i joves van poder accedir a tota mena d'expressions teatrals i en quatre escenaris diferents. La jornada, vinculada al Premi BBVA de Teatre, va començar amb una representació d'El petit dels tres tambors amb el Grup Infantil del Teatre Centre i després Remuc, l'adaptació de l'obra Búfals de Pau Miró a càrrec de la Companyia TalVolta de Granollers.

Tal com explica la Fundació de Caixes Catalanes en una nota, després del teatre es va fer una caminada en silenci per a trobar escenaris imaginaris per a una obra. Els participants podien imaginar-se espais naturals on situar escenes que servissin d'embrió a una nova obra teatral. També hi va haver diferents activitats a la Biblioteca Municipal amb una lectura teatralitzada a càrrec de les escoles de Manlleu, o un taller d'escriptura de guions.


A partir de la tarda, el ManlleuActua va establir-se al carrer amb diferents actuacions. El fi de festa va anar a càrrec de la Cia Efímer fent ballar una gegantina i original titella de sis metres d'alçària que va requerir d'alguns voluntaris per a fer-la moure. El festival ManlleuActua, tan per la proposta com per la bona direcció, neix carregat de futur, ja que acosta la complexitat i al mateix temps la senzillesa del teatre a peu de carrer i de cara a les generacions més joves.

ManlleuActua està organitzat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Manlleu, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. En l'organització s'hi han implicat la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, les escoles Quatre Vents, Pompeu Fabra, Puig-Agut, el Carme Vedruna, Casals-Gràcia, el Teatre Centre, la Cia TalVolta, Manlleu, mitjans de comunicació i el Serpent de Manlleu.

 

Participació