La carrera de Medicina a Vic s'estrenarà el setembre del 2017 amb 80 places

A Catalunya hi ha unes 90 places en universitats privades, en comparació amb les 565 que té Madrid o les 200 de València

Can Baumann, antiga seu de Colomer Munmany i futur parc científic i tècnic de la UVic, vist des del Carrer Sant Jordi.
Can Baumann, antiga seu de Colomer Munmany i futur parc científic i tècnic de la UVic, vist des del Carrer Sant Jordi. | Adrià Costa
Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat el 30 de maig a les 12:53h
El grau de Medicina de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ja és una realitat. Aquest dilluns, el govern espanyol ha autoritzat incloure la programació acadèmica universitària del nou gran en Medicina amb 80 places.

La carrera s'ubicarà a la nova Facultat de Medicina ubicada al complex de Can Baumann, que actualment acull el Campus de Ciències de la Salut i Benestar de Vic, on ja s'ofereixen els estudis d'Infermeria i Fisioteràpia. Aquest grau, també tindrà una unitat docent a les instal·lacions de la Fundació Universitària Balmes (FUB) i a la Clínica Universitària.

La carrera és de caràcter privat, s'autofinançarà i disposarà d'un sistema de beques per ajudar econòmicament entre el 10 i el 15% dels estudiants i un sistema de préstecs innovadors. La xifra de la matrícula ronda entre els 13.000 i 14.000 euros. A Catalunya, hi ha aproximadament unes 90 places universitàries privades (UIC) per a la carrera de Medicina, en comparació amb les 565 que té Madrid o les 200 de València. La Facultat de Medicina és la setena de la UVic-UCC (actualment n'hi ha 4 a Vic i 2 a Manresa); i la vuitena de Medicina a Catalunya.

La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va acordar, el passat octubre, impulsar els tràmits per aconseguir que el nou grau en Medicina s'inclogués en la programació acadèmica universitària del curs 2017-2018. Finalment, a finals d'aquest mes de maig ho han aconseguit.
Arxivat a