Ferran Latorre fa el cim de l'Everest i es converteix en el primer català a fer els 14 vuit mils

L'alpinista ha arribat el sostre del món aquest matí de dissabte | El vigatà ha necessitat oxigen artifical per completar-lo

Ferran Latorre, en una imatge d'arxiu.
Ferran Latorre, en una imatge d'arxiu. | ferranlatorre.comferranlatorre.com
Redacció
27 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:04h

Ferran Latorre ja ha fet el cim de l'Everest i s'ha convertit en el primer català que aconsegueix coronar els catorze vuit mils. Ha estat a quarts de nou d'aquest matí i ha comunicat la seva situació un cop ha arribat al camp 4 del sostre del món després de 15 hores. Segons ha informat ell mateix, ha necessitat oxigen artifical per completar-lo.

Aquest divendres, quan faltaven tres minuts per les sis de la tarda (hora catalana), l'alpinista vigatà ha iniciat l'ascens cap al punt més alt del planeta. Latorre ha sortit des del camp 4, situat a 7.900 metres, un miler per sota del cim, que en fa 8.848. El mateix alpinista ho ha comunicat a través del seu Twitter.
 
L'expedició de l'esportista, composta pel francès Yannick Graziani, l'austríac Hans Wenzl i el xerpa Sange, va necessitar descansar vuit hores al camp 4 per refer-se de l'ascens que va afrontar dijous. Va sortir del camp 3 per arribar fins a la següent base, però una forta ventada els va complicar la ruta. En aquesta ocasió, però, ho ha aconseguit i ja és el primer català que ostenta la marca i haver contemplat el món des dels catorze vuit mils que hi ha al planeta.
Arxivat a