El VicSona enceta la vintena d'actuacions de l'ArtdePas

La plaça de la Noguera i del Carbó durant acolliran els concerts durant els caps de setmana de juny, juliol i agost

Susagna Roura i Titi Roca, en el nou espai: la plaça de la Noguera
Susagna Roura i Titi Roca, en el nou espai: la plaça de la Noguera | Carles Fiter
25 de maig del 2017
Vic posa en marxa l'ArtdePas aquest diumenge, 28 de maig. Per primera vegada, els semifinalistes del VicSona seran els encarregats de donar el tret de sortida al certamen, que s'inaugurarà a la llera del riu Mèder, unint el Remei i el centre de la ciutat. Tal com apuntava la regidora de Cultura, Susagna Roura, l'ArtdePas és una proposta per "apropar la música a la ciutadania". Durant els caps de setmana de de juny, juliol i agost s'han programat 26 actuacions a la plaça de la Noguera i del Carbó.

El projecte vol ser una plataforma per a artistes amateurs, especialment joves que es pguin donar a conèixer. Hi haurà grups com XY, Mazoni, Guillem Ramisa o Roger Usart, que combina artistes de la ciutat i comarca amb d'altres de la resta de Catalunya i propostes internacionals des d'Austràlia, Canadà o Argentina. Els bars de la Reciclària i la Jazz Cava col·laboraran respectivament a cada espai durant els tres mesos d'estiu i el Clot dels Romans, el dia de la inauguració. Enguany, com a novetat, s'ha fet un escenari a la plaça de la Noguera, "com un nou espai de desenvolupament cultural", apuntava Roura.

Semifinalistes del VicSona

El regidor de Joventut, Titi Roca, apuntava que "Vic és talent musical jove", remarcant el nombre total de propostes (15), que s'han presentat al concurs VicSona. La iniciativa té com a objectiu el d'incentivar la creació musical jove. La formació guanyadora podrà gravar una maqueta i actuar a l'Escenari VicSona del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV).

Així doncs, aquest diumenge, es podran escoltar els semifinalistes del VicSona fent un recorregut itinerant i musical per la llera del riu Mèder, des del pont del Remei fins al pont de Queralt. Des de les 11 del matí fins a dos quarts d'1 del migdia se succeiran les actuacions de les sis formacions semifinalistes de la 17a edició del Vicsona: Jazz on Mars, K.OS, Rujé, Mariona i Helena Trio, BandBoo i Impuls.

Al final d'aquest recorregut, al davant de les Adoberies i l'Atlàntida, engegarà la nova edició de l'ArtdePas. Serà a dos quarts d'1 fins a les 2 del migdia amb les actuacions de Men in Black i Matthew McDaid a mode de "pícnic musical", en un espai per a poder fer el vermut i estirar-se a la gespa. D'aquesta manera, tal com apuntava el regidor Titi Toca "amb el fil musical, lliguem dos espais de la ciutat".
Arxivat a