El PDECat d'Osona es prepara per a les eleccions municipals

La formació, amb 16 executives locals creades, preveu arribar a una vintena per representar el 80% de la població de la comarca

Les executives d'Osona i Ignasi Puig parlant
Les executives d'Osona i Ignasi Puig parlant | Carles Fiter
25 de maig del 2017
El PDECat d'Osona va presentar aquest dimecres al vespre les executives locals de la comarca, gairebé un any després de la seva fundació. El president de l'executiva comarcal del partit, Ignasi Puig, va encetar la presentació explicant que tenien "la voluntat de ser el partit de referència del territori".

D'una banda, Puig va remarcar que "el PDECat ha de ser el capdavanter en el procés" del referèndum del setembre; i per l'altra, que, just a la meitat de les legislatures municipals, "volem ampliar aquesta hegemonia a la comarca Osona i al Lluçanès".

Representar el 80% de la població osonenca

En aquest sentit va destacar que volien, almenys, arribar a tenir la meitat de les executives a Osona (que poden aglutinar un o més municipis), representant així "el 80% de la població d'Osona". De moment, el PDECat va presentar cares noves amb 16 noves executives arreu del territori. Puig va apuntar que per arribar a representar aquest 80%, "hauríem de tenir unes 20 executives".

Durant la presentació, també hi va intervenir Isabel Casadevall, presidenta de l'executiva de Manlleu i militant històrica de CDC al municipi, que va remarcar el compromís i les ganes de treballar per la nova formació. "Tenim les bases de la ideologia, que hem de saber transmetre amb eficàcia", apuntava.

D'altra banda, també va parlar Enric Roca, que ha entrat al partit recentment provinent de la societat civil a l'executiva del Collsacabra, per la necessitat de crear "un partit fort" que sigui "central, amb tarannà renovador i que aixoplugui el centredreta i el centreesquerra". "Si no hi ha un espectre ampli, no podrem construir aquest estat", va dir.
Arxivat a