Les ADF d'Osona celebren una trobada especial

Segons el president de la Federació, aquest acte serveix per donar el tret de sortida a la campanya d'estiu

Redacció Osona.com
24 de maig del 2017
Actualitzat el 25 de maig a les 12:40h

La 18a trobada va culminar amb el dinar de germanor Foto: ADF


Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) d'Osona van celebrar aquest diumenge passat una nova trobada, però enguany "especial". Amb motiu de la inauguració de la nova seu de la Federació, que va visitar el mateix president de la Generalitat Carles Puigdemont, la divuitena trobada de les ADF es va celebrar al nou local. Tal com explica el president de la federació, Ramon Vallmitjana, a Osona.com, "la trobada ha estat diferent perquè normalment ho organitza una de les onze ADF de la comarca". Tot i així, es volia "reinaugurar l'espai per ensenyar-ho a tots els voluntaris".

Les ADF d'Osona té uns 850 voluntaris que són persones organitzades per zones que en cas d'emergència surten a col·laborar desinteressadament en el que faci falta. Aquest diumenge passat, unes tres-centes persones es van concentrar a la seu de la Federació en la XVIII trobada. Vallmitjana apunta que aquesta trobada serveix per "donar el tret de sortida a la campanya d'estiu", l'època de major risc d'incendi forestal.

Durant tot el matí hi va haver diferents activitats per a petits i grans. Hi havia proves per escollir el més forçut, el més encertat, passant per proves d'astúcia i de destresa i per proves de punteria, a més d'inflables, castell de caixes, passeig amb un camió d'extinció d'incendis, etc. Les activitats van acabar amb el dinar de germanor.
 

Durant la trobada de les diferentes ADF a la nova seu Foto: ADF