Els socialistes d'Osona escullen Pedro Sánchez

La participació se situa al 74,16%

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez | @PSOE
Sara González/Carles Fiter
22 de maig del 2017
La majoria dels militants socialistes d'Osona han donat el seu suport a Pedro Sánchez com a Secretari General del PSOE. Concretament, un 83,33% ha escollit a Sánchez (55 vots); un 12,12% a Susanna Díaz (8 vots); i un 4,54% a Patxi López (3 vots). La participació en la mesa d'Osona ha estat del 74,16%, lleugerament més alta que la mitjana catalana. En total van votar 66 persones.
 
83.33% Complete (warning) Pedro Sánchez (83,33%)
12.12%% Complete Susana Díaz (12,12%)
4.54% Complete Patxi López (4,54%)

Pedro Sánchez derrota l'aparell i tornarà a liderar el PSOE

Pedro Sánchez tornarà a ser el líder del PSOE. Amb tota la vella guàrdia remant a favor de Susana Díaz i sense el suport de pràcticament cap quadre orgànic del partit, ha aconseguit imposar-se en les primàries apel·lant a la força de la militància. Tota una impugnació a l'estructura jeràrquica que tradicionalment ha controlat el partit.

Tot i que en un inici l'alta participació a Andalusia havia estat interpretada com un cert símptoma d'avantatge de Díaz, finalment el vot secret ha acabat beneficiant Sánchez, pel qual sí ha estat clau el suport incondicional de la militància del PSC.

La militància s'ha abocat amb aquestes primàries, probablement les més polaritzades que hagi viscut mai el PSOE. La prova és que hi ha hagut una participació del 80%, mentre que a les primàries del 2014, les primeres que van catapultar Sánchez com a secretari general, va ser del 67%.