Ferran Latorre, a punt per atacar l'Everest, el seu darrer vuitmil

Amb aquesta ascensió, l'alpinista completarà el projecte CAT14x8.000, que va iniciar el 1999 | Una grip durant el procés d'aclimatació retrassa l'ascens al cim

Latorre seria el primer català en aconseguir la gesta
Latorre seria el primer català en aconseguir la gesta | ferranlatorre.com
Redacció
19 de maig del 2017
L'alpinista Ferran Latorre està a punt de començar a coronar l'Everest, el seu catorzè vuitmil.  Amb aquesta gesta, finalitzarà un repte que va iniciar amb l'Annapruna (1999) fins al penúltim el Nanga Parbat (2016). L'ascensió a l'Everest, la muntanya més alta del planeta (8.848 m), forma part del projecte CAT14x8.000, que consisteix a coronar les muntanyes de 8.000 metres que hi ha el planeta sense oxigen artificial.

Tot i que l'atac es preveia al voltant del 20 de maig, una grip ha alterat el procés d'aclimatació i, per tant, ha retardat l'inici de l'atac al cim de l'Everest. Tot i així, Latorre, ja recuperat preveu que a finals de maig pugui començar l'expedició. Si Latorre completa la gesta, passarà a formar part del grup d'alpinistes que ho han aconseguit: fins avui, només 15 persones en tota la història de l'alpinisme, i el primer català en aconseguir-ho.

Aquest cop és el setè que Latorre ho intenta. L'alpinista ha escollit la ruta clàssica del vessant nepalès, i d'aquesta manera seguirà els passos dels primers escaladors que van posar els peus al cim de l'Everest, Tenzing Norgay i Sir Edmund Hillary, el 29 de maig de 1953.

Aquesta expedició suposa que el cos i la ment de l'escalador estiguin exposades a condicions extremes. Per aquest motiu, s'està fent un seguiment complet i intens d'aquesta aventura a través de la tecnologia proporcionada per Seidor, que permet la comunicació des del Camp Base i que monitoritza la posició de Latorre, així com altres constants vitals i ambientals. Però, sens dubte, per a l'ascens al cim és clau la previsió meteorològica facilitada per Meteocat.