L'edifici d'Osonament, finalista als premis FAD 2017

El nou equipament, de Jordi Comas i Anna Pont, s'ha preseleccionat entre 370 projectes més

Redacció
19 de maig del 2017

El vestíbul del nou edifici Foto: Adrià Goula


El nou edifici d'Osonament és finalista als premis FAD 2017 (Foment de les Arts i del Disseny) en la categoria d'Arquitectura. L'equipament, obra de Jordi Comas i Anna Pont, ja va estar nominat al reconegut premi d'Arquitectura Mies van der Rohe 2017.

Pel jurat dels guardons, en l'obra "es reconeix una estratègia clara en l'ús de la tècnica constructiva i la identificació de la gestió energètica relacionada amb l'ús d'aquest edifici que s'autoregula termodinàmicament". A més, "és un excel·lent projecte on es resol, s'integra i se sistematitza modularment la relació estructura-compartimentació-materialitat, la qual cosa aconsegueix significar alhora els espais i els usos".

D'altra banda, el jurat també lloa la coberta de volta que "maximitza el volum interior i minimitza l'impacte de les façanes, amb una estructura metàl·lica que culmina en un sostre lleuger ventilat, alhora que resol el discurs de la materialitat d'una manera natural i directa, sense ostentacions ni excessos."

El projecte osonenc ha estat un dels 5 preseleccionats dels 371 que s'han presentat (de l'estat espanyol i Portugal). Els premis es donaran a conèixer i s'entregaran el proper 29 de juny.
 

El nou edifici dona la benvinguda amb una escultura de Josep Ricart Foto: Carles Fiter