Osona inaugura el Servei d'Atenció Integral a les persones LGTBI

És el primer SAI d’àmbit comarcal i el segon de Catalunya

Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat el 15 d'abril del 2019 a les 15:38h

Durant la presentació Foto: CCOsona


Aquest dimecres, amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Biofòbia, el Consell Comarcal d’Osona i VicDones – SIAD Osona van inaugurar el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI Osona. Tal com explica el CCOO, el SAI neix amb l’objectiu d’esdevenir un servei de referència, de convertir-se en un espai per donar visibilitat a aquest col·lectiu i de garantir els seus drets.

Montserrat Juvanteny, consellera delegada de Joventut, Cultura i Dona del Consell Comarcal, va explicar que “des del Consell Comarcal s’aposta per donar visibilitat i per crear polítiques locals d’igualtat pel col·lectiu LGTBI”. El resultat d’això és la creació del Servei d’Atenció Integral, que es posa a disposició d’aquelles persones que visquin, hagin viscut o estiguin en risc de viure una situació de discriminació per la seva condició sexual.

Per la seva banda, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata va remarcar que la comarca d’Osona és pionera en la implantació d’un Servei d’Atenció Integral. La directora general també va posar en valor la col·laboració entre entitats i administracions, imprescindible per aconseguir resultats.

Qualsevol persona pot contactar amb aquest servei, que s’ubica a les oficines del SIAD Osona i que s’organitza en tres nivells: informació i assessorament de recursos (com demanar la targeta sanitària d’acord amb la identitat de cada persona), en incidències que es produeixen quan no hi ha un tractament adequat (gestions resultatives a curt termini) i en possibles discriminacions que es produeixen en situacions intencionades que poden vulnerar els drets de les persones (acompanyament constant a la persona i atenció personalitzada i directa).

Activitats

D'altra banda, amb motiu del Dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (17 de maig) s'ha ideat una campanya a nivell comarcal amb vuit activitats –exposicions, tallers, xerrades, recital poètic, entre d'altres- que té per objectiu lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu.

El primer acte va ser la presentació de la revista Colors del territori, una publicació per ajudar a fer visible arreu la realitat LGTBI i lluitar contra l'homofòbia i la transfòbia. Aquest dijous, 18 de maig, hi ha el taller "Com acompanyar els infants en la construcció de la seva identitat de gènere", a càrrec de l'associació Cúrcuma.

Seguint amb les activitats per a infants, el 20 de maig es farà l'activitat Hora del Conte "Conte ve... conte va!", mentre que el dimecres 24 de maig es farà una xerrada sobre l'acompanyament a menors transsexuals. El divendres 26 tindrà lloc el recital poètic Identitat sexual en clau de poesia i el dimarts 30 de maig s'ha organitzat un grup de debat sobre la cultura a Vic amb perspectiva de gènere i LGTBI. Finalment, també s'ha elaborat una exposició que es podrà veure del 5 al 22 de maig al vestíbul de l'Edifici el Sucre de Vic.
 

Una persona observa l'exposició 'Diferents, Iguals, Nosaltres, Adolescents, identitats i diversitat sexual' Foto: ACN

Arxivat a