El MEV celebra una Nit de Museus especial

Enguany el Museu de l'Art de la Pell torna a obrir durant aquesta nit de dissabte | Portes obertes als dos equipaments amb motiu del Dia Internacional dels Museus

El Museu Episcopal celebra 125 anys
El Museu Episcopal celebra 125 anys | Adrià Costa
17 de maig del 2017
Actualitzat el 18 de maig a les 10:45h
Els dos museus més importants de Vic tenen una cita important aquests dies. Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, hi ha portes obertes al Museu Episcopal de Vic (MEV) i el Museu de l'Art de la Pell (MAP), i ambdós equipaments també celebren la Nit de Museus. Enguany, el MEV està de doble celebració el 125è aniversari del naixement la institució impulsada pel Bisbe Morgades i els 15 anys de l'actual edifici. Per aquest motiu, la Nit dels Museus d'enguany és especial.

En declaracions a Osona.com, el director del MEV, Josep Maria Riba, destaca la importància d'establir un dia a l'any amb una "atenció especial als museus per tota la memòria històrica que guarden". "Els museus poden fer tornar a aflorar temes", explica Riba. En el cas del MEV, "fa aflorar tota una història del segle XII, XIII i XIV". "Es pot reviure aquell passat que segueix tocant el cor a homes i dones del segle XXI", sentencia.

Des de dos quarts de 9 del vespre fins a les 11 de la nit, el MEV combinarà art i música. Els visitants, doncs, podran gaudir de la col·lecció permanent mentre escolten la música de joves intèrprets de l'Escola de Música de Vic o les explicacions guiades de les obres. La Nit de Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa en què participen més de tres mil museus de quaranta països.

EL Museu de l'Art de la Pell enguany també celebra la Nit de Museus

El MEV també gestiona el Museu de l'Art de la Pell, que enguany torna a obrir les portes per la Nit dels Museus. El MAP acull l'exposició temporal "Nix; d'artistes com a cecs i de cecs com a artistes" d'Àlvar Calvet, que realitzarà una visita guiada gratuïta a la seva exposició a partir de les 6 del vespre. Entrada la nit, a les 10, el mateix autor, amb els ulls tapats farà retrats a tots aquells que visitin el MAP.

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, aquest dijous ambdós museus estaran de portes obertes durant tot el dia. Tots els museus d'Osona han elaborat una programació especial i el manifest "Museu i històries punyents. Dir allò que no es pot", seguint la proposta de la International Council of Museums (ICOM).
Arxivat a