La UVic-UCC presenta un programa ampli i consolidat per a la Universitat d'Estiu

El programa ainclou un Campus Internacional, 25 cursos i 3 escoles d’idiomes

Redacció
17 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:07h

Durant la presentació del programa Foto: UVic-UCC


La Universitat d’Estiu de Vic (UEV), organitzada des de la UVic-UCC amb la col·laboració d’una setantena d’institucions de diversos àmbits, arriba a la seva XV edició amb un programa fort i sòlid que arrencarà el 23 de maig i s’allargarà fins el 28 de juliol i que proposa dos mesos d’intensa activitat acadèmica i cultural a la Catalunya Central i que també arriba enguany al Vallès i al Barcelonès.

Enfortir tant l’activitat internacional, com la capacitat de crear sinergies amb desenes d’institucions col·laboradores, són la base de la nova edició de la UEV, que es va presentar aquest dimarts en roda de premsa de la mà del Vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua de la UVic-UCC, Joan Masnou, i la directora de la Plataforma Cultural, Montse Simon.

El programa d’enguany comptarà amb 28 activitats que inclouen 25 cursos i 3 escoles d’idiomes, tots relacionats amb les diverses àrees de coneixement de la universitat, més una extensa oferta d’activitats de la Plataforma Cultural, impulsada per l'Oficina de Gestió Cultural de la UVic-UCC, que també compta amb un seguit de conferències a l’Ateneu de Vic.

Tal com explicava Joan Masnou, la XXII edició de la UEV serà present a les localitats de Vic, Manresa, Granollers, Barcelona, Manlleu, Ripoll, Olot, Avinyó, Montserrat i Berga, i la majoria dels cursos, tant els més especialitzats com els més oberts, són reconeguts per la Xarxa Vives d’Universitats i els implantaran 152 docents de Catalunya, Espanya i de països europeus com Bèlgica, Holanda o Alemanya, que reforcen la qualitat de la docència de la UEV i el seu prestigi.

Totes les activitats es mouran dins els àmbits de la Salut, el Benestar i la Qualitat de Vida, l’Empresa i la Comunicació, l’Educació, l’Esport i la Societat, les Llengües, la Traducció i la Cultura i el Disseny, i es tocaran temes de candent actualitat com ara pràctiques restauratives, la SIDA i la metagenòmica.

El perfil d’estudiants de la UEV, que l’estiu passat va arribar als 500 alumnes, és majoritàriament femení, d’entre uns 21 i 30 anys, malgrat que també hi ha estudiants de fins a 60, procedents sobretot de les comarques d’Osona, el Bages, la Garrotxa i el Baix Llobregat.

Es reforça el Campus Internacional de la Universitat d'Estiu

Després de l’èxit de la primera edició del Campus Internacional, enguany s’ha tornat a preparar un programa amb cinc activitats pensades tant per a estudiants estrangers com per a estudiants locals. Formen part d’aquest Campus la 7a edició de la Junior University, que per primera vegada es trasllada a Granollers, pensada per a estudiants  preuniversitaris que fan un tast de matèries universitàries en llengua anglesa; la Summer School “Art as a tool for social transformation”, Foodways across cultures: an International exploration of what and how to eat; dos cursos de llengua castellana, cultura i esports a Barcelona; el segon curs de la International week. Sports, media and marketing i el programa d’estiu Business Innovation.

L'acte inaugural de la XXII Universitat d’Estiu retrà homenatge al poeta Lluís Solà

Tal com va explicar Montse Simon, per la inauguració de la UEV d’aquest any s’homenatjarà el poeta, assagista, dramaturg i traductor, Lluís Solà, fundador i director del Centre d’Osona de l’Institut del Teatre i de la revista Reduccions. L’acte tindrà lloc el 8 de juny a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic (C. de la ciutat, 1) a les 19.30 hores. L’encomi anirà a càrrec de Francesc Codina, professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC.

Dins la programació d’activitats de la Plataforma Cultural, que enguany amplia l’oferta estretament lligada a la celebració del XX aniversari de la UVic-UCC, també destaquen altres activitats com l’exposició “Emili Armengol. Les dimensions de les runes/escultura”, el XV Concurs fotogràfic de la UVic-UCC o les V Jornades Horitzó Àsia.

Continuaran també les col·laboracions ja iniciades en anys anteriors amb el Festival Nits de Cinema Oriental, el 35è Festival Internacional de Música de Cantonigròs, els XV Tallers Musicals d'Avinyó, el Camí Ramader del Lluçanès al Ripollès i enguany es col·labora també amb la flama del Canigó, en una activitat que se celebrarà a Manlleu.
 

Consulta tota la formació

Arxivat a