Quina és la plaça porticada més gran de Catalunya: la de Vic o la de Balaguer?

El dissenyador gràfic Arnau Torrente ha resolt el debat a les xarxes socials sobre places medievals

per Àlvar Llobet, 16 de maig de 2017 a les 17:25 |
La plaça Major de Vic | Osona.com
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A Balaguer estan orgullosos de la seva plaça porticada. D'època medieval, a la ciutat sempre s'ha dit que aquesta és la més gran de Catalunya, una afirmació que molts també fan a la ciutat de Vic amb la seva plaça Major.

Per posar llum a aquest debat, el dissenyador gràfic i il·lustrador Arnau Torrente ha creat i penjat a les xarxes un cartell en el que es s'informa de les dades de les dues places un cop contrastades amb les oficines tècniques de les respectives ciutats. El resultat; Balaguer guanya en superfície per molt poc. En concret, per 310 metres quadrats. La de la capital de la Noguera en té 8.100 en total (comptant la superfície dels porxos) mentre que la de la d'Osona en té 7.790.


En aquesta línia, Torrente també exposa les dades en metres quadrats fora de porxos. En aquest cas, la de Balaguer continua al capdavant però amb una distància de només 80 metres quadrats; 6.789 contra 6.709.

Més enllà d'aquestes xifres, Torrente explica també altres dades com els dies de mercat, la vegetació (a Vic no n'hi ha) o els artistes que hi han tocat. En aquest darrer apartat, Balaguer està molt per sota de la plaça de Vic, on hi han tocat desenes de grups i artistes durant les edicions del Mercat de la Música Viva i per la Festa Major.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació