Vic celebra el dia Internacional de les Famílies amb la consellera Bassa

El Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies d'Osona va atendre 173 famílies

L'alcaldessa de Vic i la consellera pintant el mural
L'alcaldessa de Vic i la consellera pintant el mural | Carles Fiter
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:56h
Vic va celebrar aquest dilluns per primer cop el Dia Internacional de les Famílies amb la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa. Unes dues-centes persones, de totes les edats, van omplir la plaça dels Màrtirs per pintar un mural, fer un berenar popular i gaudir d'actuacions de la coral Arrels de l'Associació de Gent Gran i Activa de Vic i comarca, i d'un taller de percussió corporal intergeneracional.

Enguany, l'acte ha girat entorn la importància de l'efecte i dels vincles entre els membres de les famílies. És el primer cop que hi havia aquesta celebració a Vic. Enguany, a més de Barcelona, s'ha fet actes a 10 poblacions del territori amb activitats conjuntes per a tots els membres de la família. Tal com explicava Bassa, "volem que jornades com aquestes surtin de Barcelona i estiguin al territori". "Representa el que volem de país: un vincle important, una relació intergeneracional i sobretot una cohesió", va concloure.

Bassa va lloar la tasca dels Serveis d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) que s'estan implantant arreu del territori. En el cas d'Osona, "un servei universal que va atendre 173 famílies l'any passat, donant suport integral a totes aquelles persones que necessiten eines o recursos per millorar el seu benestar emocional i relacional". En aquest sentit, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va destacar que aquesta celebració era "un reconeixement el que s'està fent des de la ciutat", on "les famílies són una peça clau".
 

Infants i gent gran, pintant un dels murals Foto: Carles Fiter


Reforç emocional de la família

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies va remarcar que "la família ens dona l'entorn necessari per tal de desenvolupar el nostre projecte de vida, ens ofereix el suport, l'estimació i la tendresa que totes i tots nosaltres necessitem, per això des del Departament que encapçalo volem posar èmfasi especialment en el paper de reforç emocional que té la família.".

Durant la seva intervenció, Bassa va apuntar que el nou "Pla Interdeparetamental de Suport a les Famílies 2017-2020 busca reforçar la família emocionalment per aportar tots aquells elements que ajudin a orientar la cura dels seus membres i l'educació dels fills i filles". "Ens encarem a combatre les principals dificultats que viuen avui en dia tots els tipus de famílies en una societat cada cop més líquida i que ha patit una crisi severa durant quasi una dècada i posem en valor les famílies com agent clau a l'hora d'influir en el desenvolupament sa i equilibrat dels seus membres", va concloure la consellera.
 

Erra i Bassa parlant amb les encarregades de la xocolata desfeta Foto: Carles Fiter

Arxivat a