Animalistes volen treure els animals de la fira ramadera del Mercat del Ram

Posen en marxa la recollida de signatures "Per una ciutat amb fires sense animals", a través del portal Change.org

Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:55h
Exposició de vaca frisona al Mercat del Ram.
Exposició de vaca frisona al Mercat del Ram. | Adrià Costa
Aquest dissabte es va posar en marca una recollida de signatures, a la plataforma Change.org, per treure els animals de les fires i els mercats de Vic. "Som molts els que estem cansats de veure el patiment i la humiliació que pateixen aquests pobres animals indefensos", s'exposa en el text.

Aquesta petició per treure els animals fa referència, d'una banda, a les fires i mercats on s'exposa animals, com poden ser el Mercat del Ram (una fira bàsicament ramadera), el Mercat Medieval o la Fira de formatges Lactium. D'altra banda, també posa èmfasi en els mercats setmanals que hi ha cada dissabte a la plaça Major, on hi ha parades d'aus, conills, gallines, etc.

Tal com es pot llegir en el text, els actes amb animals "han anat en augment en els darrers anys" i "hi ha molts animals explotats en les fires i els mercats de Vic". Aquesta petició, que en pocs dies ha sumat moltes firmes, està adreçada a l'Ajuntament de Vic.

Alhora també es remarca que Catalunya s'ha proclamat lliure de circs amb animals, i que Vic exposa animals "com un circ o un zoo, on podem observar conductes disruptives cap a ells com burles, espantant-los, tirant-los palla, donant-los cops, posant música, i, en definitiva, la utilització de tots ells en benefici propi". "Volem que Vic tingui els seus mercats i fires, però lliures d'animals", sentencia.
 

Llegeix la petició en aquest enllaç

Arxivat a