La Vetllada de Cuina Solidària finançarà els projectes de Sentx100, el Casal Claret i l'Associació Maresmon

El sopar solidari es celebrarà el proper 8 de juny

Redacció
15 de maig del 2017
Tres institucions sense ànim de lucre d'àmbits diferents rebran els fons que es recaptin en la cinquena edició de la Vetllada de Cuina Solidària. El jurat del sopar ha escollit els tres projectes contra l'exclusió social de Sentx100, el Casal Claret de la mateixa ciutat i l'Associació Maresmon de Manlleu. El sopar se celebrarà el proper dijous, 8 de juny, a l'Escola d'Hostaleria de Tona, a Tona.

Tal com informen en una nota, el primer escollit és el projecte Sentx100 a l'Escola la Sínia, que està coordinat per professionals del Centre d'Estudis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). La proposta pretén integrar les investigacions de recerca en el camp dels estudis socials per empoderar els estudiants i els professors en la lluita contra l'exclusió social. L'entorn socioeconòmic complex que acompanya alguns dels alumnes del centre té un impacte directe en el benestar psicològic dels infants i el projecte busca, també, garantir la seva estabilitat emocional.

El Casal Claret, d'altra banda, impulsa l'Escola de la Pau, un projecte socioeducatiu d'acollida, acompanyament i convivència per a infants, adolescents i joves provinents de col·lectius i cultures diversos. La iniciativa acollirà una vuitantena de persones d'entre 6 i 22 anys que conviuen en entorns complexos des del punt de vista econòmic i social, i presenten dificultats de conducta i comportament, així com trastorns d'aprenentatge.

Finalment, el projecte de l'Associació Maresmon pretén oferir un itinerari d'integració, inserció i desenvolupament per a les dones de Manlleu que es troben en una situació de risc d'exclusió social. La iniciativa posa el focus, especialment, en les persones nouvingudes, perquè entén que sovint han de fer front a reptes d'integració encara més grans. El projecte contempla la posada en marxa de dos tallers artesanals d'oficis tradicionals, com ara la costura o la forja, pensats per facilitar la inserció laboral de les participants.

Les tres entitats beneficiàries recaptaran el 100% dels fons que s'aconsegueixin amb la venda de tiquets del sopar de la Vetllada de Cuina Solidària. En les quatre edicions anteriors de l'esdeveniment, s'han aconseguit recaptar més de 43.000 euros que s'han destinat a una vuitena de projectes socials desenvolupats a la comarca d'Osona.