Iceta es resigna a acatar la decisió del TC sobre la llei de consultes del tripartit

"El Tribunal Constitucional ha mostrat, un cop més, una visió restrictiva" ha lamentat el secretari general del PSC a Vic | Visita Osona "per eixamplar i enfortir la presència política" a la comarca

Miquel Iceta, atenent els mitjans de comunicació
Miquel Iceta, atenent els mitjans de comunicació | Albert Alemany
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:48h
El Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar aquest dimecres el gruix principal de la llei de consultes populars aprovada pel Parlament l'any 2010, que llavors estava liderat per José Montilla i el govern d'esquerres. Aquest matí, el secretari general del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Miquel Iceta ha mostrat la seva resignació davant d'aquesta anul·lació: "Sabem que la Generalitat no té competències per convocar referèndums, per tant, no ens queda més remei que acatar aquesta resolució del TC i subratllar que el diem fa temps: no hi ha una sortida unilateral a la situació plantejada".

Iceta ha lamentat que "és una llei que vam votar, que teníem molt interès perquè permetés avançar cap a la llei de referèndums acordats, però el TC ha mostrat, un cop més, una visió restrictiva". D'altra banda, Iceta no creu que aquesta decisió pugui afectar a la projecció de referèndum de la Generalitat. "Ara veig que hi ha molta llàgrima de cocodril" ha dit Iceta, remarcant que "el govern independentista no ha volgut mai utilitzar aquesta llei perquè implica un acord amb el govern d'Espanya".

Crític amb el "bloqueig" a la comissió de reforma del reglament

El secretari general del PSC s'ha mostrat molt crític amb "el bloqueig" del govern amb les sol·licituds de compareixença en la comissió de reforma del reglament. "Es vol una democràcia de baixa qualitat, es vol fer avançar un projecte polític sobre de la base de l'opacitat i de limitar el paper de l'oposició", ha apuntat Iceta.

Tal com explicava Iceta, el PSC només havia proposat una compareixença, la del catedràtic en dret constitucional, Xavier Arbós. Tot i així, "les forces de l'oposició n'havien proposat bastants més". "El fet de voler-ne acceptar ni una és el que desqualifica la posició política de la majoria independentista. "Estem indignats davant aquests fets", ha sentenciat.

A Osona, per eixamplar la majoria

Miquel Iceta ha explicat que estava a Vic "per eixamplar i enfortir la presència política" a la comarca. "Volem que la gent d'osona ens vegi com un instrument útil per resoldre problemes concrets i com un partit que té una via per solucionar el problema de l'encaix entre Catalunya i la resta d'Espanya, que no passa ni pel trencament ni per l'immobilisme", ha apuntat.
 

Miquel Iceta, a la plaça Major de Vic Foto: Albert Alemany

Arxivat a