Un documental per rememorar l'Operació Globus guanya la Beca Ciutat de Vic a la creació artística

La beca, que arriba a la vuitena edició, ha premiat a Ariadna Seuba per desenvolupar el projecte amb una dotació de 6.000 euros

Els integrants de l'operació Globus a la plaça Major de Vic.
Els integrants de l'operació Globus a la plaça Major de Vic. | Operació Globus
Redacció
11 de maig del 2017
La vuitena edició de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística ja té guanyadora: Ariadna Seuba, productora i editora de vídeos. La premiada, llicenciada en Comunicació Audiovisual a la UVic i vinculada amb el Festival Protesta, no va poder assistir al lliurement perquè actualment viu a Amsterdam, Holanda.

Seuba vol fer un documental per rememorar l'Operació Globus. El 26 de juny de 1976, sis joves van sortir de la plaça Major de Vic amb un camió de la marca Pegaso per donar la volta al món durant tres anys. Van visitar més de 50 països i el viatge va acabar la primavera del 1979.

Tal com informa l'Ajuntament de Vic, la comissió de selecció ha tingut en compte l’interès i la qualitat artística del projecte, la seva originalitat i singularitat, la viabilitat tècnica i econòmica i el grau de necessitat de l’ajuda econòmica de la beca per a la realització de la proposta. La Beca Ciutat de Vic a la creació artística té la finalitat de promoure, estimular i difondre la creació artística en qualsevol camp.

La guanyadora en el transcurs d’un any ha de desenvolupar el projecte. La beca està dotada amb 6.000 euros. La meitat de l'import es va lliurar en l'acte de proclamació, mentre que el restant es farà en el moment del lliurament del treball realitzat, amb la memòria final, i una vegada la comissió de seguiment hagi comprovat que el resultat s’ajusta al projecte.
 

Recupera el reportatge de Toni Coromina sobre l'Operació Globus: "Quaranta anys d'un periple en camió per quatre continents"

Arxivat a