El Castell de Montesquiu enceta un cicle de música i poesia

L'encarregada de donar el tret de sortida és Noemí Morral amb l'espectacle "Mil futurs" | L'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, remarca que d'aquesta manera "es tanca el cercle" de la programació cultural de l'espai

Rosa Vestit i Elisabet Ferreres, durant la presentació del cicle aquest dimarts
Rosa Vestit i Elisabet Ferreres, durant la presentació del cicle aquest dimarts | Carles Fiter
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:39h
El Castell de Montesquiu enceta una nova proposta cultural: el Cicle de Música i Poesia. D'aquesta manera, tal com explica l'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, "amb la poesia musicada, es tanca el cercle" de programació cultural que ofereix el Castell. Fins ara, l'espai ha acollit altres activitats com les visites teatralitzades o els concerts de juliol amb "Música a la gespa", però no cap cicle dedicat a la poesia. Es tracta d'una actuació més "per promocionar el parc", més enllà del seu vessant natural.

D'altra banda, a més de ser el primer cicle dedicat a la poesia, també es el primer cop que es fa el mes de maig, ja que normalment les activitats es fan durant l'estiu i la tardor. Així ho remarcava, la presidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, apuntant que "ara que comença el bon temps", és un bon moment per aquest cicle. A més, serà una prova per comprovar si té èxit aquest cicle en aquestes dates. Vestit també va explicar que la majoria d'actuacions aniran acompanyades del Food Truck la Tartana (amb productes del Ripollès, la Vall del Ges, Orís i el Bisaura) per prendre alguna cosa mentre es gaudeix de l'espectacle. El darrer espectacle es farà al Castell de Besora.

Cinc espectacles

La primera edició del cicle compta amb 5 espectacles, diferents entre sí, però que tots tenen el denominador comú de combinar la música amb la poesia. L'encarregada de donar el tret de sortida és Noemí Morral amb l'espectacle Mil futurs, dirigit per Joan Roure, aquest divendres 12 de maig. L'espectacle, que ja té les entrades exhaurides, es basa en el llibre Finestra poètica a Essaouira escrit per la mateixa Noemí, que combina en directe la poesia amb la música i el dibuix. L'espectacle es complementarà amb un tast de formatges a càrrec de Vialàctia de Vic i dinamitzat per Miquel Busquet.

El divendres següent, 19 de maig, continua el cicle amb Tothom ho sap, espectacle poètic i musical que s'endinsa a l'univers Cohen i apropa les seves cançons, però també el més desconegut: els seus poemes, les seves entrevistes i el seu testimoni. El repartiment compta amb l'osonenc Ernest Villegas i amb Marta Marco, Marc Serra i Montse Vellvehí.

El diumenge 21, hi haurà l'espectacle Schubert de prop que, emmarcat dins el programa Òpera als Parcs, alterna música i cant de les poesies dels Lieder. L'última setmana de maig, el divendres 26 actuaran Borja Penalba i Mireia Vives amb Cançons de fer camí, un concert de cançons pròpies combinades amb poesia musicada de diferents autors i autores, com Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estellés, Joanjo Garcia, Joan Vergés, Roc Casagran, Ovidi Montllor o Bob Dylan.

Per acabar el cicle, es deixarà la Cabanya del castell i es trasllada a un punt emblemàtic del territori: l'altiplà del castell de Besora on, amb unes vistes magnífiques de fons, els arqueòlegs Marta Fàbregues i Francesc Busquets posaran al dia de les excavacions que s'hi porten a terme i el grup Gots De Tuba acabaran d'amenitzar la jornada amb la seva música alegre des de dalt el cim.
 

Consulta tota la programació i compra les entrades