Presenten la primera revista LGTBI a Osona

"Colors del territori" és una publicació adreçada al gran públic, especialment a persones heteresexuals per donar més visibilitat al col·lectiu .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 46px; line-height: 46px; }

09 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:21h

La nova revista és de periodicitat anual


Colors del territori és la primera revista LGTBI que es pot llegir a Osona i que tracta realitats del territori. Aquest dimarts, es va presentar a la Biblioteca Joan Triadú de Vic, la primera edició que, a més d'arribar a Osona, també ho fa a les comarques d'actuació del col·lectiu TALCOMSOM, com són el Vallès Oriental, la Garrotxa, el Ripollès i el Berguedà. El president de l'entitat, Marc Parareda, va explicar que aquesta presentació era el primer acte per commemorar el Dia Internacional contra l'homofòbia (17 de maig).

De fet, la revista en sí va ser creada fa 11 anys pel col·lectiu LGTB H2O del Camp de Tarragona, però a partir d'aquest 2017 s'edita de manera conjunta amb les associacions TALCOMSOM, H2O, Colors de Ponent (Lleida) i LGTeBre (Terres de l'Ebre). Cada associació, doncs, aporta a la revista, de periodicitat anual, idees i col·laboracions en l'elaboració d'articles, i ajudant a fer la publicació molt més diversa i propera a tot el territori del país.

Tal com explicava el director de la revista, Jordi Monner, "la realitat LGTBI no té res a veure amb Barcelona i el seu àmbit metropolità". "Encara hem de parlar molt de visibilització", remarcava Monner, apuntant que "en territoris 'més hostils' toca fer feina de divulgació".

Per això es tracta d'una publicació adreçada al gran públic, especialment a persones heterosexuals per, a més de donar visibilitat, lluitar contra l'homofòbia i transfòbia. Els exemplars, que són finançats majoritàriament pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, es podran trobar a totes les biblioteques de Catalunya.